Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. december 2., péntek

Zene nélküli tiszta elme

Írta: Palkó Szilárd

Mostanában nem hallgatok telefonon zenét, így azóta figyelek a világra, nem burkolózom be. Olyan régi-új érzés ez számomra. A szigeti úton végighaladva, útközben ismét szembe találtam magam egy idős úrral, aki korábban is mindig erre sétált. Magas, enyhén kopaszodó, középhosszú, fehér hajú. Fekete kabát volt rajta, nadrágja meg cipője jelezte, hogy kiöltözött, mint egy 20. századi városi polgár. Barna sétabottal a jobb kezében haladt előre lassú léptekkel. Minden lépte ólomnehéznek érződött, mintha a föld rá rendkívül erősen hatna a gravitációjával. Egyenes tartással haladt előre, és csak előre nézett. Egyenesen előre. Mikor legutóbb láttam, éppen kerítésbe kapaszkodva, lábát derékszögben felemelve mozgatta lábfejét, afféle levezetés gyanánt azt hiszem.
Vajon miért jár így? Lehet, hogy gyógyul éppen? Újra tanulja azt, mi az ember számára két évesen már reflexszerű dolog, a járást? Nem tudni. De kitartóan csinálja, minden alkalommal.

Az ember akkor tudja igazán, hogy az, ami az övé, mennyire fontos, miután elveszti. És amit elvesztett, nem biztos, hogy újra az övé lehet. De küzdhet érte. Minden lépéssel közelebb juthat hozzá. Elszántság és kitartás kell. Semmi több. Ezek a legjobb motivációk. Az akarása annak, hogy menjen minden a régi medrében. Ilyesmit látok benne. Ő ezt csinálja, és igen kitartóan teszi. Szükségletet érez, hogy a két lábán láthassa még a világot. Azért küzd mindig, szép lassan, kifinomultan, miközben körülötte rohan a világ, de ő megáll. Megáll, mert tudja, hogy néha kell pihenni is.

banner
Latest
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink