Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. október 2., vasárnap

Október 5-e előtt jól jöhet egy ajánló! – A zöld íjász

Írta: Klein ÁdámA zöld íjász – ajánló (1. évad)Október 5-én fog debütálni az amerikai The CW televíziós csatornán A zöld íjász 5. évada, ezért úgy gondolom, hogy aki még nem hallott a sorozatról, vagy már túl van 4 évadon (92 epizód), annak jól jöhet egy ajánló, illetve visszatekintés az 1. évadra.A zöld íjász nevet viselő DC hősről a hazai film- és sorozatnézők többsége ennek a sorozatnak köszönhetően szerzett tudomást, illetve a képregényrajongók emlékezhetnek rá az Igazság Ligája c. animációs sorozatból. Mondhatni, hogy egy jelentéktelen hős? Nem. A sorozat 1. évada fel is nyitja az ember szemét ezzel kapcsolatban.

A zöld íjász, vagyis Oliver Queen esetében egyáltalán nem egy újabb hősről beszélünk. Az Egyesült Államokban már a ’40-es években debütált a DC képregények lapjain. Ekkor és még sokáig Robin Hoodra emlékeztető hősként ábrázolták, de(!), hogy ő lenne a modern Robin Hood, az koránt sem igaz.

Oliver Queen fiatal millárdos, a Queen család tagja, akik lényeges szerepet töltenek be a város, Starling City életében. Oliver édesapjával hajókirándulásra indul a tengeren, ám egy vihar következtében a vízbe kerülnek. Egyedül Olivernek sikerül túlélnie, és partra kerül a Dél-kínai-tenger Lian Yu nevű szigetén, amelynek jelentése Purgatórium. Olivernek 5 év után sikerül hazatérnie a családjához, akik halottnak hitték. Hősünknek vissza kell rázódnia a mindennapi életbe. Ez nem könnyű, mintha még mindig a szigeten élne, ahol megtanult túlélni, felvenni a harcot a fenyegető veszéllyel. Képzettségével képes lett  kiállni Starling City nagyjátékos bűnözői ellen, akik cserbenhagyták a várost. Fegyvere az íj. Szerencsére később akadnak segítőtársai is.

Oliver tehát önbíráskodó szerepet vállalt magára, amit a rendőrség sem néz jó szemmel, viszont az íjásznak e mellett meg kell küzdenie magánéleti problémáival is mind a családi, mind pedig a szerelmi kapcsolatok színterén.Mégis mi ez a változás? 5 év elszigeteltség képes megváltoztatni az embert. A néző a jelenkori történésekkel párhuzamosan láthatja, hogy mi történt a fiatal milliárdossal a szigeten, így ebből a szempontból is több szálon fut a cselekmény, és ez még csak a kezdet. Tényleg képes lenne valaki arra, hogy a maga elé kitűzött személyes cél érdekében kockára tegye nemcsak a saját életét, hanem a szeretteiét is? Képes e mindezt eldobni, hogy városát jobb hellyé tegye? Mit bír vagy mire képes egy ember a túlélése érdekében? Krízishelyzetben csak a saját élete számítana?

Barátokkal, családdal való kapcsolat, bűnözők, múlt és jelen összefüggései, látványos és pörgős akciójelenetek. Ezek azok, amik több szinten és részletekbe menően teszik élvezhetővé a sorozatot, amellyel a DC egy olyan alapot teremtett meg, amelyre a The CW még 3 másik sorozatot is futtat: Flash, Supergirl és a Legends of Tomorrow. Ez az úgynevezett Arrowerzum. Mindezek után, ajánlóm zárásaként kijelenthetjük, hogy A zöld íjász 1. évada egy friss és erőteljes kezdése a sorozatnak, amelyet minden pozitívuma ellenére a 2. évad képes felülmúlni.


Az pedig szintén egy külön cikket érdemel majd! 

banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink