Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. szeptember 14., szerda

Képregény, film, sorozat – Daredevil, a Fenegyerek

Sorozatajánló
Írta: Klein Ádám
„Utálom a Daredevilt!” – ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel szoktak dobálózni az átlag filmnézők, miután megnézték a 2003-as Fenegyerek című filmet Ben Affleck főszereplésével, aki ma már Batmanként csap le a bűnözőkre Gotham sikátoraiban. Való igaz, a Fenegyerek a Marvel filmprodukciók nem legkiforrottabb terméke, így érthető a film megnézése utáni csalódottság.
Manapság viszont a sorozatok reneszánszukat élik, ezáltal több író- és rendezőtehetség mutathatja meg, hogy Hollywoodnak vannak még ötletei, amelyek nem a mozivásznon, nem is a tévéképernyőn, hanem az interneten érvényesülnek. Ilyen a 2015-ös Daredevil, a Marvel és Netflix közös produkciója, amely eddig 2 évadot (ez esetben 26 epizódot) élt meg.
Sokan tényleg csak a 2003-as film alapján ismerik New York Pokol Konyhájának ördögét, ezért az ő szemükben a Fenegyerek jelentéktelen szuperhősnek mondható, ám az új sorozat szerencsére rácáfol erre és bizonyítja, hogy akár Pókemberrel egyenrangú hősként kezelhetjük.
Miért ilyen különleges Fenegyerek, illetve Matt Murdock karaktere? A többi hőssel ellentétben az ő ereje a fogyatékosságában (vakságában) rejlik, míg Peter Parker vagy akár az X-Menek egy bizonyos extrára tesznek szert, Matt Murdock radioaktív folyadék hatására elveszti a látását, viszont más érzékszervei sokkal kifinomultabban működnek, mint az átlagemberé, például képes kiszagolni, hogy barátja mit ebédelt és hány napja nem fürdött. A színész, Charlie Cox, játékával képes is eladni a karaktert.
Matt Murdock ügyvéd. Még egy lényeges pont. Jogászból egy, fizikusból több karakter vált szuperhőssé (Reed Richards – Mr. Fantastic, Bruce Banner – Hulk) a képregények lapjain.
A 2 évad alatt előkerülnek fontos, elgondolkodtató kérdések, mint minden szuperhős storynál, az önbíráskodás (1. évadban Fenegyerek, a 2. évadban a Megtorló esetében), viszont, ami számomra érdekesebb, az a vallásfilozófia, hogy Matt Murdock tisztes katolikus létére miért bújik ördög jelmezbe!? Szerinte a hit már nem elég? Isten azért hozta volna létre az Ördögöt, hogy hatására a rosszak jó útra térjenek?
A képregényrajongók számára a sorozat garantáltan kellemes csalódás lesz, de ugyanígy élvezhető bárki számára.banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink