Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. augusztus 3., szerda

VIII. Berzsenyi Dániel Irodalmi Tábor / 2. nap

Írta: Fenyő Dániel

Remek társaság

7:45 óra

Az előző este után nehéz a reggeli ébredés.

8:10 óra


Csengőszó, most már tényleg ideje lenne felkelni. Kikászálódás a fürdőig, fogmosás, aztán öltözködés. Nem én vagyok az egyetlen, aki egy hörgésnél többet nem képes magából kiadni.

10:00 óra

Át a Berzsenyi kúriához. Darabos Józsi bácsi fogadott minket. Imádom azt a kertet. Állítólag az udvaron lévő szelídgesztenyét Berzsenyi ültette. Nagyjából két éve halt meg. Mármint a fa. Mostanra egy kiüresedett váz maradt, de így is, talán leginkább ettől szép az a terület. Bent szíves körbevezetés. Teljesen más oldalról közelít a kiállítás. Egy reális, érző, hibákat elkövető személyként mutatja be Berzsenyit, nem pedig a legendákban feloldódott héroszként.


Tíz nap alatt megtanult írni olvasni.

Ölelése elég volt, hogy elaléljon egy nő.

15:00 óra


Mindenki bent az előadóteremben. Zsibbadó lábbal ülöm végig a kortárs festészetről szóló eszmefuttatást. Hihetetlen, hogy ebbe mennyi a belemagyarázás. A képektől a fejem is bezsibbad. Aztán kezdődött a táncház. A kimozgatta az ebéd utáni folytonos ülési traumát. Népi ruha, csujjogatás, esetlen kezek lábak. Jó egy olyan társaságban lenni, minden harmadik ember az ilyesfajta mozgáshoz teljesen inkompetens. Teljes őrület, matyóhímzéses sámántánc, révület.

20:00 óra

És ez kitart egész este. Hihetetlen, hogy lehet egy órán keresztül mindenbe belefeledkezve veszekedni egy vetélkedő közben. Persze a végére úriemberekhez méltó kiegyezés, nevetés, összekacsintások.

Nagyon jó társaság.

22:00 óra


Mozi, bealvás
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink