Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. augusztus 22., hétfő

Talán Péter prózája: Ismétlés

Talán Péter
Ismétlés

Négy óra volt hátra az évből. A lépcsőház érkező emberek nevetésétől visszhangzott. 
Szilveszteri buli a harmadik emeleten. Kérjük, nézze el egyszer az évben a hangoskodást! – állt a lift ajtajára ragasztott kis cetlin. Már egy hete ott volt, és ma reggel még a postaládájában is talált egyet. Azon kézírással egészítették ki a nyomtatott szöveget: Szívesen látjuk!
Korán van még a Dancing Queen-hez, gondolta, miközben bekapcsolta a mikrohullámú sütőt, és a pattogó kukorica hangja pontosan három percre elnyomta az elcsépelt slágereket.
Partira igyekvő emberek haladtak el az ajtaja előtt. Önfeledt nevetésük távolodó hangja szomorúsággal töltötte el. Belemarkolt a kukoricába, másik kezével a csatornákat váltogatta. Színes és harsány ünnepi műsorok villantak fel a képernyőn, majd a Real Madrid – Real Sociedad meccs ismétlésén állapodott meg.
Amikor előző este a Madrid megszerezte első gólját, éppen Lénával szexelt a kanapén. A nő halkan nyögdécselt, ő pedig összekócolódott szőke fürtjei között rápillantott az eredményre. 
Alig kezdődött el a meccs, amikor csöngettek. Léna a hetedik percben lépett a lakásba. Arca kipirult a hidegtől, csókjának vodka íze volt. Harisnyás lábait maga alá húzta, miközben cigaretta után kutatott a táskájában.
- Légy szíves, menj ki az erkélyre! – mondta Iván. Karjait keresztbe fonta mellkasa előtt.
- Te meg menj a picsába! – válaszolta a nő szárazon, és megvetéssel nézett vissza rá.
Ronaldo fél méterrel a kapu fölé lőtte a labdát. 
Léna kelletlenül az ablakhoz sétált, résnyire nyitotta, és kifújta a füstöt. Csípőjével lazán a párkánynak támaszkodott. Iván alakja fölé magasodott és a nyakát kezdte csókolgatni. A nő izmai nem engedtek az érintése alatt. 
- Megőrültél? – kiáltott fel fájdalmasan a férfi, és a vállához kapott. A cigaretta éles fekete lyukat égetett a pólójába.
- Jaj, Iván, ne haragudj, véletlen volt! – Léna hangja ellágyult, Iván vállát akarta megsimogatni, de az nem hagyta. A nő elvesztette egyensúlyát, és térdre esett előtte. 
- Ha már úgyis ott vagy – markolta meg finomnak éppen nem nevezhető mozdulattal a nő haját – nem lehetne esetleg…
Léna lassan kibontotta az övet.
Kiosztották a meccs első sárga lapját.
Iván lassan a kanapé felé hátrált, lefeküdt, majd lágyan magára húzta Lénát, aki csak a harisnyájától szabadult meg.
Ronaldo értékesítette a büntetőt. A stadionban felhangzott az Y nada más.
Iván üvöltve élvezett el, akár egy csapdába esett állat. Léna lemászott róla, és a félidőben elszívott három cigarettát. Hosszú percekig némán nézték egymást, majd a nő törte meg a csendet.
- Ugye, tudod, miért jöttem?
Iván nem válaszolt, feltápászkodott a kanapéról, és a tévé alatti fiókból sárga borítékot húzott elő. 
- Itt van minden – Léna felé hajította, aki ügyetlen mozdulattal kapta el. Összehajtotta. Mintha egy pillanatra megtorpant volna, majd harisnyájával együtt a retiküljébe gyűrte.
- Hát, akkor… - mondta, miközben a szőnyegen ülő Ivánt nézte. Férfiassága apróra zsugorodott az aktus óta – azt hiszem, ennyi.
Léna a negyvenkilencedik percben távozott. Iván a csukott ajtóra meredt. Nem látta az egyenlítő gólt. 
Ezt most- egy Boney M dallal aláfestve- pótolta.

Talán Péter, de valószínűbb, hogy nem. Huszonjópár évvel ezelőtt született egy felvidéki kisvárosban. A Real Madridnak szurkol. Ez az első publikációja.

banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink