Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. augusztus 11., csütörtök

Szentjakabi Nyári Színházi Esték

Írta: Rácz Barbara

Idén júliusban is megrendezésre került a Nyári Színházi Esték programsorozat Kaposváron, melynek helyszínéül a város közelében lévő Szentjakabi Bencés Apátság Romkert szabadtéri színpada szolgált. Ez a rendezvény Kaposvár nyári kulturális kínálatának vonzó rendezvénysorozatává nőtte ki magát.

Az előadásokat júliusban minden csütörtök este 9 órai kezdéssel tekinthette meg a közönség. Eső esetén a darabok a Szivárvány Kultúrpalotában kerültek megrendezésre. A szabadtéri játékok különlegessége, hogy sokkal felszabadultabb a hangulat, közvetlenebb a színész és a néző kapcsolata.


Ezt az intimitást erősítette, hogy leginkább humoros darabokat vittek színre, mint az Ölj csak meg lelkemet, amely egy közel két órás groteszk játék a kelet-európai kispolgári, özvegyi világról.

A tér szűkösségé miatt a kevés szereplős előadások érvényesültek inkább, azonban esőnapkor az ilyen típusú darabok elvesznek a Szivárvány színpadán. A Meztelen éj… Mozart eltért a másik három műtől műfajában, tartalmában egyaránt. A kétszereplős darab hangvétele melankolikusabb, érzékenyebb volt a többinél, ami a beltéri előadáson a nézők és a darab térbeli távolsága miatt nem tudott igazán érvényesülni.

            Az egyik sokszereplős előadás a Ma estére szabad a kecó avagy a londoni szextett volt, amely számos színészt vitt színpadra. A darab népszerűségét mutatja a plakáton is feltűntetett „Óriási siker! Az év legütősebb vígjátéka! Nem tudtam abbahagyni a nevetést.” szöveg, amelyet a The People Magazin írt róla. A szentjakabi előadásról ugyanezt lehet elmondani. Az önfeledt hangulatot több olyan híres, tehetséges színész játéka biztosította, akik nemcsak színpadon, de filmekben, illetve sorozatokban is játszottak mint Kiss Ramóna, Bánfalvy Ági, Hujber Ferenc, Gesztesi Károly és Száraz Dénes.

A program záróelőadása a Török Tamás által rendezett Sejj, szellők zenés darab volt. Egyfajta groteszk múltidézés, ami 60 év távlatából mutatta be a szocialista Magyaroroszág valóságát. 
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink