Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. augusztus 27., szombat

Évadnyitó utcabál a Révay utcában


A budapesti Bálint Ház, 1994-ben nyitotta meg kapuit a hatodik kerületi Révay utcában. Azóta a budapesti zsidó közösségi élet központjává vált, ahova évente 40 ezer látogató tér be, hogy részt vegyen a minden korosztályt megszólító színes programokon. 

A már hagyományos Évadnyitó utcabált idén szeptember 11-én, vasárnap tartják a Révay utcában Bálint Házban és előtte.

A rendezvényen koncertekkel, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, árusokkal valamint a zsidó konyha remekeivel várnak minden érdeklődőt. A gyerekeknek délután a Rutkai Bori Banda zenél, a nagyszínpadon látható Ponauer Flóra és Lamm Dávid majd záró eseményként a Klezmer R’s & MediCantare Leánykar koncertjét hallgathatja meg a közönség.
A Bálint Ház nagytermében az ősszel induló előadássorozatokból is ízelítőt  kaphatnak a látogatók: Zseniális ötletek, ötletes zsenik avagy, hogy lesz egy ötletből siker – Winkler Nóra beszélget vendégével *** Genderutópia – Üvegplafon workshop Réz Annával *** Vajon minden megengedett a terrorizmus elleni harcban? Balázs Gábor eszmetörténész előadása.

A kicsiket eközben egész délután izgalmas állomások, Kockaland és Éld Át- játékos ismerkedés a zsidósággal, kézműves foglalkozások, arcfestés, trambulin és játszóház várja, a nagyobbak pedig részt vehetnek az ingyenes sportbemutatók egyikén.Az Utcabál részletes programja:


A Bálint Ház fotópályázatot hirdet, melynek témája: A világ 2001. szeptember 11. előtt és után. Az ezen a napon történtek mindannyiunk kollektív emlékezetének részévé váltak, máig pontosan fel tudjuk idézni, hogy hol voltunk, mit csináltunk éppen, amikor megkaptuk a hírt a ikertornyokba csapódó repülőgépekről.
Minden más lett, rá kellett döbbennünk, hogy a terror bárhol lecsaphat, immár nem csupán Izraelben, a Közel-Keleten vagy Afrika valamelyik távoli szegletében. A terror házhoz jön. Értelmezésünk és tapasztalásunk sérthetetlenségünkről egy pillanat alatt szertefoszlott, szeptember 11-én a nyugati civilizáció komoly sebet kapott. Mindannyian célpontok lettünk, itt a világ "boldogabbik felében" is.
Pályázatunkkal emlékezünk. Emlékezünk a 3000 áldozatra, a szeptember 11. előtti világra.banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink