Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. május 24., kedd

Elindult az ország legnagyobb szavalóversenye


Gyerekek és családok saját maguk által készített videófelvételekkel nevezhetnek az interneten a Fordított Világ Móra Családi Szavalóversenyre. A verseny a világban bárhol élő magyar anyanyelvű gyermekek fantasztikus lehetősége, egyben kedves és játékos szórakozása.

Meséld el versben a világot! Elindult Magyarország és egyben a világ legnagyobb magyar anyanyelvű szavalóversenye, a Fordított Világ Móra Családi Szavalóverseny a Móra Kiadó partneri együttműködésével. A szervezők gyerekek és családok jelentkezését várják, nevezni saját készítésű videófelvételekkel lehet az interneten a www.forditottvilag.hu weboldalon. 

A beérkezett jelentkezők által elmondott versekből egy rangos, művészeti személyiségekből álló zsűri választja ki a legjobbakat, melynek tagja M. Tóth Géza Oscar-díj jelölt filmrendező, producer, Gubás Gabi Jászai Mari-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, Sebestyén Aba marosvásárhelyi Nívódíjas színművész, rendező, Buda Gábor és az Alma együttes, Kőszegi Ákos Jászai Mari-díjas színpadi- és szinkronszínész, valamint Novodomszky Éva televíziós műsorvezető.

"Ez a szavalóverseny minden magyar és a világban bárhol is élő magyar anyanyelvű gyermek fantasztikus lehetősége, egyben kedves és játékos szórakozása. A feladat egyszerű, mégis izgalmas és egyedien különleges. A szavalóversenyre jelentkező gyerekek, a Fordított Világ című verseskötetből kiválasztják a számukra legkedvesebb, legjobban tetsző verset. A kiválasztott verset elmondva - kívülről, megtanulva, vagy olvasva - bármilyen kép-, és hangrögzítő eszközzel felveszik, majd feltöltik az internetre" - mondta Erdős László, a Fordított Világ Móra Családi Szavalóverseny főszervezője és a Fordított Világ című verseskötet szerzője.

A zsűri által legjobbnak ítélt szavalók közül végül közönségszavazás alapján hirdetnek győztest 2016. júniu 29-én. A verseny fődíja egy négynapos családi élménynyaralás a párizsi Disneyland-ben, de számos belföldi nyaralás és élmény (vacsora, fagyizás, cirkusz, játszóház, állatkerti örökbefogadás), no és persze könyvcsomag vár a verseny 12+6 döntősére és nyerteseire. A külföldről induló gyerekek közül ketten a magyar nyelv ápolásáért különdíjban is részesülnek.


banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink