Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. április 11., hétfő

Világok Harca helyett Intergalaktikus Békekonferencia?

(gondolatok a MondoCon kapcsán)

Van egy hely, ahol nem számít, honnan származol.
Aki mindenhol ott van!
Jöhettél vidékről, külföldről, vagy egy messzi-messzi galaxisból, ez senkit nem zavar. Sőt! Minél egyedibb vagy, minél különlegesebb, minél inkább kilátszol a tömegből, annál nagyobb esélyed van a szeretetteljes figyelemre! Itt nem bántják, hanem csodálják azt, ami új, ami más, ami kirívó!

Ezen a helyen nem számít a bőrszín!
Lehetsz akár szürke, lila, kék, vagy zöld, a „free hug” ugyanúgy jár, és valamiért senki nem fél, hogy foltot hagysz a ruháján…

Nem számít a vallásod - mert mindenki ugyanazt vallja.
Ez egy nagy család, egy nagyon nagy, sokrétű család, ahol minden személy különböző, és egyedi, de összefogja őket a szeretet. Van egyfajta gyermekies báj abban, ahogy felnőtt emberek három havonta jelmezt öltenek, és büszkén, boldogan vonulnak végig az utcán, míg célhoz érnek, vállalva, hogy nem halt ki belőlük a játékos szellem.

Bárki lehetsz, aki csak akarsz!
Szeretik ezt a világot, szeretik a karaktereket, szeretik a beöltözéssel járó életformát, és ezt vállalják is. Büszkén, nemesen, és örömmel az arcukon, amit jó látni – még akkor is, ha a metrón néhányan meglepve bámulnak… vagy talán akkor a leginkább!

Nem számít a kor!
A négy hónapostól a hetvennégy évesig minden korosztály megtalálható. Nem beszélve a párezer éves szörnyekről, akik már nem is próbálják számolni, pontosan hány gyertyát kellene elfújniuk!

Nem számítanak az eredményeid, a pontszámaid, a fizetésed, a doktori címed, vagy egyéb elért rangok.

Itt csupán az számít, hogy jól érezd magad, és ha még a közösségnek is tudsz valamit adni, az külön öröm. Egy jó fotót, egy poént, amire sokáig emlékezni fognak, egy ölelést, ha kérik, vagy egy jó szót… És ha nem tudod adni, gyűjtsd! Mert itt mindenkinek több marad az élményből, ha adott!

Van egy hely…
Egy hely, ahol Predátorok nevetgélő kislányokat emelnek magasra, ahol Nazgúlokat lehet ölelgetni, a shinigami gó-t játszik, és ahol Darth Vader együtt teázik Alice-zal, és a Kalapossal.

Az erő velük van - ott a csészében
Egy hely, ahol egy kicsit elfelejthetjük a mindennapok átlagosságát, és teljes két napig hódolhatunk az extravaganciának, ahol kedvünkre csodálhatjuk mások jelmezét és mutogathatjuk sajátunkat, ahol együtt fényképezkedik Cthulhu és egy tünde, vagy egy kalóz egy buckalakóval…

Van aki komolyan szereti
Ahol fitogtathatjuk a kreativitásunkat, bátorságunkat, és tudásunkat, és csakis elismerő pillantást várunk érte – és meg is kapjuk!

A nagy varázslók, a szervezők, évszakról-évszakra megnyitják a kapuit ennek a különleges helynek, ahol fő szabály, hogy nyitott szívvel járj!

És mi, akik ott voltunk, hazaviszünk ebből a varázslatból egy csipetnyit! Bár levetjük a tündeköpenyt, a polcra tesszük a fénykardot, és lemossuk a festéket az arcunkról, mégis velünk, bennünk marad mindaz, amit a MondoCon jelent. 

Jelmezkülönlegességek
Ez a rendezvény már évek óta töretlen sikerrel szolgálja az egyre növekvő közösség igényeit. Több ezres, tízezres tömeg gyűlik össze háromhavonta, és a lelkesedésük cseppet sem csökken!

Nem tudom, hogy amikor a Mondo Magazin első száma megjelent Magyarországon, sejtették-e a szerkesztők, hogy egyszer ekkora közösség szíve-motorja lesznek, hogy valami ennyire komoly dolgot indíthatnak útjára.

A Conra látogatók azonban nem csak anime-, és mangafanok, nem csak geekok, nem kizárólag sorozat-rajongók, vagy furcsán öltözött alakok, cosplayesek… Ez nem csak egy negyedévente megrendezett farsang azoknak, akik nem tudnak februárig várni!

Nem, hiszen ez a rendezvény vonz mindenkit, aki kicsit is érdeklődik Japán iránt. Színvonalas állandó rendezvényekkel, vissza-visszatérő nagy kedvencekkel, változó vendégekkel, és előadásokkal, különleges, témába vágó, és a japán kultúrát érintő bemutatókkal, vagy kerekasztal beszélgetésekkel.

Ugyanakkor jelen van rengeteg játék-, és könyvkiadó, vásárolhatunk szinte mindent, a sushitól kezdve a teán át a szamuráj-kard replikáig, a cuki plüssökig, vagy a steampunk ékszerekig.

A rendezvény egyik legvonzóbb erénye véleményem szerint, hogy nem egy szűk réteget szólít meg. Aki csak egy jót akar bulizni, az ugyanúgy megtalálja a számítását, mint az, aki szereti az új információkat, akár kulturális, akár a legújabb számítógépes játékok terén, de aki elég bátor, az kipróbálhat olyasmit is, amiben korábban nem volt része.

Az Amai Teaház programjai
kiállítások, és vásárok
A MondoCon töretlen sikerének titka, hogy bárkit örömmel látnak, és fogadnak, bárkinek felhőtlen szórakozást nyújtanak.

Ez egy bakancslistás program!

Legalább egyszer mindenkinek látnia kell!

Bár jó esély van rá, hogy aki egyszer ott volt, visszavágyik!
Csapat - mert úgy az igazi!
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink