Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. április 26., kedd

RePOSZT

Idén megújul a Pécsi Országos Színházi Találkozó, és minden eddiginél változatosabb és színvonalasabb előadások érkeznek a kultúra fővárosába. Összeszedtünk néhány programot, amit semmiképpen sem hagyhatsz ki, ha június 9-18. között Pécsre látogatsz.


A vágy villamosa
Rázga Miklós rendezése a nagyszínpadon nem ismeretlen a pécsi közönség számára, hiszen az előadás hazai terepen versenyez. A Kiss B. Attila és Sólyom András által válogatott darabok közé méltán került be Tenessee Williams drámája, amely nem csak „a varázslatot hozza el” a POSZT-ra, hanem megismerteti a városba látogatókat a Pécsi Nemzeti Színház kiváló művészeivel.

Az olaszliszkai
Az elmúlt évad kétségtelenül egyik legmegosztóbb előadása a budapesti Katona József Színház színpadán született. Az Olaszliszkán elkövetett tanár-lincselés csontig hatoló kemény valóság, az igazságról nyíltan szóló dráma.


Páratlan Páros
Azok is megtalálják a megfelelő programot, akik pusztán kikapcsolódásra vágynak a fesztivál ideje alatt. A Madách Színház előadása vérbeli komédia, amely az elmúlt 31 évben bebizonyította, hogy egy kis humornak mindig helye van a színpadon.

Istenítélet
Mohácsi János már-már kihagyhatatlan figurája a Pécsi Országos Színházi Találkozónak. Tavaly az e föld befogad, AVAGY SZÁMODRA HELY című darabjával aratott közönségsikert Pécsett, idén pedig a Vígszínházban rendezett Istenítélet ragadta meg a válogatók figyelmét.

Tizenkét dühös ember
A székesfehérvári Vörösmarty Színház 2012 után újra a fesztivál versenyprogramjának résztvevője. Csehalmi György, aki 2010 óta a teátrum tagja ezúttal a Pécsi nézőkkel gondolja végig: vajon ki a gyilkos?


+ 1:
Mágikus Operett
Különleges gálával képviselteti magát a Budapesti Operettszínház. A POSZT tiszteletére készített operett esten felcsendülnek Strauss, és Lehár Ferenc művei, de nem maradhatnak ki a vérbeli magyar dallamok sem. A slágereket pedig olyan művészek tolmácsolásában hallhatjuk, mint Fischl Mónika, Dancs Annamari, Peller Károly, vagy épp Dolhai Attila.

Írta és a mémeket készítette: Vass Antónia
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink