Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. április 8., péntek

Gyerekkönyvek Nemzetközi Napja Nagyváradon

Írta és a képeket készítette: Marcu András

Minden hagyománynak van egy kezdete. Így van ezzel a Nemzetközi Gyerekkönyv Nap is, amelyet első alkalommal rendeztek meg Nagyváradon. 

Az esemény ötletgazdája Pető Dalma Csilla volt, aki szeretné, ha ezentúl minden évben április másodikán, Hans Christian Andersen meseíró születésnapjának évfordulóján, lenne Nagyváradon egy ilyen rendezvény.


Az ötlet megvalósításában fontos szerepet kaptak Perecz Simó Annamária, a Diákokért Egyesület elnöke, Cvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója és Botházy-Daróczi Réka, a Lilliput Társulat vezetője.

A gyerekkönyv napra a David Könyvesbolt több mint 350 féle kötetet hozott, amiket a helyszínen meg lehetett vásárolni. A kínálatban kifestők, ifjúsági regények, klasszikus mesék és ismeretterjesztő művek is helyet kaptak.


A rendezvényen két nagyváradi szerző is jelen volt: Tóth Ágnes, aki az ABC parádé című verseskötetét mutatta be, valamint Bökös Borbála, a Szmirko nevū ifjúsági regényével.


Az eseményre egy meseíró versenyt is szerveztek, amelyre több tehetséges fiatal is pályázott. A három legjobb mese Boros Brigitta „Elek Madara, Mihóc-Géci Aletta „Csuda Janó és Dimény Andor „Rongyos Misi" című művei voltak.

A zsűri átadott egy díjat felnőtt kategóriában is, ezt Fábián Tibor református lelkész kapta a Szent Jobb írásáért.


Volt három különdíj is: Bökös Borbála különdíját Oláh Ágota Eszter, Pető Csilláét Kolumbán Adrienn nyerték. Derzsi Ákos kiadóigazgató különdíja abból állt, hogy a beküldött meséket egy füzetecske formájában májusban ki fogják adni.

A program végén, a két meghívott szerző dedikálta könyveit.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink