Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. április 3., vasárnap

A meglepetés (De Surprise)

Írta: Dylan D. Tides

Azt hinnénk, hogy a világ ignorálása nem egy nagy sztorit sejtető téma. Egyszerűen érdektelennek kell maradni a külső benyomásokkal szemben és kész. A recept egyszerű, változatosan összeállítható, és a végtelenségig lemart csontszilánkokból állhat: gyermekkori érzelmi sokk, szerelmi csalódás, a megfelelő táptalaj és családi környezet egyaránt segíthet egy ilyen film összeeszkábálásában.


Megmosolyogtató, édes-bús történetet, és annak ugyanilyen befejezését várja az ember.

Esetünkben azonban jön a „meglepetés”. Főhősünk ölébe egy olyan lehetőség hull, mellyel - teljesen hivatalos úton - pontot tehet semmilyen kis életének végére, s ha ez még mindig nem elég, miután a megmásíthatatlan üzlet megköttetett, a steril, érzelemmentes lelkű alanyba orvul belecsap a szerelem vitális, lehengerlő, csupa-csupa szépséggel telített villáma.

Kell ennél több ok a bonyodalomra? 

Mindkét főszereplő karaktere már-már kissé franciásan bájos és esetlen, de Jacob van Zuylen de With gazdag figurájában mintha egy igazi peer bújna meg a maga udvarias gesztusaival, érzéketlenségében is figyelmes viselkedésével. Szöges ellentétben áll ezzel Anne de Koning habitusa, mely fenekestül felforgatja a halálra abszolút felkészült, önmagába hermetikusan bezárkózott fiatalember utolsó néhány napját, kétségessé téve annak gondosan eltervezett végzetes jövőjét.


Tökéletesen használt angol humor, némi francia szeleburdiság és egy kevés német-amerikai stílusra emlékeztető akció alkotja ezt a kedvesen vidám, néhol azonban mélyen elgondolkodtató, remekbeszabott holland vígjáték-drámát, mely egy kis frissítést hoz a filmek világába, mindannyiunk legnagyobb örömére.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink