Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. március 5., szombat

Miért Nem Marad Reggelire?

George a Nyugdíjfolyosító Igazgatóságnál dolgozik, most már FVH, azaz Főosztályvezető Helyettes, ez már a második fizetési kategóriába tartozik. Ugyan elhagyta a felesége, de minden este felhívja Helen, a nővére, és hetente összeülnek valakinél bridzselni a munkatársakkal. Meg hát amúgy is, George szeret magára főzni és csipketerítőt tenni a zongorára. 


Amikor a Lány beront George régiségekkel telezsúfolt életébe a terhességével, az enyhe nimfomániájával, és a szabadság utáni vágyával, George egész élete olyanná válik, akár egy elavult kiállítás. Unalmas, poros, senkit sem érdekel, jobb lenne kimenni a napfénybe játszani. Mert a Lány szerint minden játék. 

De Louise hangos, káromkodik, nem úgy viselkedik, ahogy egy ifjú hölgyhöz illik, teljesen szétzilálja George életét. A bridzs, az esti telefonok, a munka és a szépen berendezett londoni lakás értéktelenné válik. Louise boldognak tűnik a maga képzelt szabadságával, az önállóságával, az áttetsző ellenségeskedésével. Szükségük van egymásra, hogy megtalálhassák a középutat. Robban, ha két világ találkozik?

Fergeteges humorral viszik színre a darabot. Tusnádi Márton mint George, sose esik ki a második kategóriás fizetésből, akárhányszor kimondja: Hallo Helen…, szinte halljuk, ahogy Helen a reumájáról hadar a másik oldalon. Valu Rebeka mint Louise, magára ölti a lázadó tinédzserek örökös unottságát, úgy kiabál, mintha minden dac az ő száján ömlene ki, és George átlagos világa blaszfémia lenne az életre nézve. 


Gene Stone és Ray Clooney komédiáját Tóth Alex vitte színre, s néha maga is beront narancssárga ingben, fehér trikóban, hogy visszakövetelje magának a nőt. Mert nyolc hónapos terhesen is azé’ jó az még.  

A Spinoza Színház apró stúdiószínpadán tekinthető meg a darab – egyelőre. Valu Rebeka elmondta, hogy minden, amit a néző lát szeretetből épült fel, itt mindenki szívét-lelkét helyezi a néző elé. Hát nézzék és nevessenek, annál nagyobb örömet nem is adhatnak nekik. 

Írta: Veréb Árnika
Fotók: Szendrei Gábor
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink