Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. március 1., kedd

Feltöltött tavasz

Az Uploaded Magazin feltölti a tavaszt is,
és egyből két kreatív játékot szervez mindazoknak, akik szeretnék költői tehetségüket megcsillogtatni a nagyközönségnek is.

Szavald el a versed!

Mindig nagy kiváltság, ha hallhatjuk, ahogy egy költő a saját versét szavalja el. A költő különleges értelmezése, hangsúlyozása új értelmet adhat a műnek, és egy olyan pillanatot teremt, ami ott abban a pillanatban az alkotót és alkotását egy kerek egésszé forrasztja össze. Ezeket a pillanatokat szeretnénk mi is átadni nektek, átélni veletek.

Hogy mit kell tenned?

  • Fogj egy kamerát, keresd fel a kedvenc helyed, és szavald el az egyik saját versed! A videó mutasson valamit a városból, ahol élsz, hogy lássuk, hova ért el a kezdeményezés.

  •  Ne feledd, a lényeg a költőn, és a művén van, de ha szeretnéd az arcod a reflektorfény mögött hagyni, az sem gond, készits a versedhez illő hangulatban egy videót! Ha van egy dalszöveged, és inkább annak megzenésített verzióját osztanád meg, az sem gond, mindent örömmel fogadunk!

  •  Töltsd fel a videót a következő videómegosztók valamelyikére: Youtube, Indavideo, Videa, és oszd meg a linket a Feltöltött tavasz Facebook-eseményében
  • Vidd tovább a kezdeményezés hírét egy megosztással! 


Az a célunk, hogy egy különleges alkotóközösséget hozzunk létre, és hogy mindenki átélhesse azt az élményt, amit csak egy költő képes átadni a saját verse felolvasásakor. Ha szeretnél, több videót is feltölthetsz, nagyra értékeljük a lelkesedést.
 Egészen a költészet napjáig várjuk a feltöltött videókat,a már korábban emlegetett Facebook-eseményben.

Ne feledd, a legnagyobb jutalom a közösségi alkotás öröme, és a különleges élmény átélése, de a kiemelkedően kreatív videók készítőit nyereményben részesitjük.

Ha viszont nem szeretnél a videókészítéssel babrálni, vagy csak nem érzed magad elég bátornak ahhoz, hogy megmutasd magad a világnak, az sem gond, hiszen van egy másik játékunk is!

"Séta az évszakok körül"

Játék költői lelkű íróknak, formapróbálgató költőknek, széplelkű amatőröknek, és tulajdonképpen bárkinek!

Folytatódik NÉGY ÉVSZAK játékunk!

Bárki, aki kedvet érez magában, kipróbálhatja tehetségét, és kreativitását a KÖLTŐI PRÓZA terén.
A legjobb alkotások megjelennek az Uploaded Magazin következő számában, év végén pedig a négy évszak legkiemelkedőbb műveiből egy válogatást készítünk!
A játék négy fordulója a négy évszakhoz kapcsolódik, így a tél után most a TAVASZ következik (illetve ahhoz bármilyen módon, lazán vagy szorosan köthető írás)

A forma költői próza!
Terjedelem: maximum 1,5 oldal
Beküldési határidő: Április 11.

Várjuk a műveket:
- az Uploaded Magazin Alkotói Műhelyének oldalán hozzászólásként
- vagy az Uploaded Magazin Facebook-oldalán üzenetként,
- vagy emailben: lir.morlan@gmail.com (ez esetben a tárgymezőben kérjük feltűntetni költői próza!)

Néhány szó a költői prózáról:
Ez a műfaj sajátosan ötvözi az epikát és a lírát.
A versírás költői eszközeinek használatával, mégis formailag szabadabban, szótagszámok, és rímek nélkül alkot.
Első pillantásra külsőleg novella.
Tartalmilag azonban nem epikus, mesélő, vagy történeti jellegű, hanem vers-szerű képekkel megfestett, általában impresszív gondolatfolyam. Jellegzetes elemeit a költészetből veszi, előszeretettel él olyan eszközökkel, mint a tömörítés, megszemélyesítés, metafora, vagy több rétegű hasonlat. Néhány példért lapozz bele az Uploaded Magazin legújabb számába!


A játékkal kapcsolatos egyéb kérdésekre a fenti elérhetőségek bármelyikén válaszolunk!


banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink