Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2016. január 27., szerda

Az Imagine Dragons Budapesten járt - mi pedig a koncertjükön

Írta: Pataki Anett

Múlt hét szerdán, január 20-án Budapesten lépett fel az Imagine Dragons. A banda a 2015-ös Smoke + Mirrors albummal turnézik, már tavaly március óta, és nagyjából egy év alatt bejárják az egész világot.


A koncertnek a Papp László Sportaréna adott helyet, és már a kapunyitáskor hosszú sorok kígyóztak a bejáratnál. A szervezők fokozottan ügyeltek a biztonságra, ezért mindenkit alaposan átvizsgáltak, de a hidegre való tekintettel siettek, ahogy tudtak, így fél órán belül mindenki bejutott.


Este 8-kor lépett színpadra a The Biebers, mint előzenekar. Puskás Peti tele volt energiával és igyekezett ezt átragasztani a közönségre is. A 30 perces fellépésük hangulatba hozott mindenkit és közben lassanként megteltek az addig üres helyek is mind a lelátón, mind az álló szektorokban.


Az Imagine Dragons pontban 9-kor kezdett, méghozzá a Shot című számmal, ami megalapozta a bulit. Ezt követte a Trouble és az It's Time, majd egy kis szünet következett. Az énekes, Dan Reynolds szólt pár szót a párizsi merényletekről, és kifejezte csodálatát a zene összetartó ereje iránt. Dan reméli, hogy az emberek közös nyelve, a zene mindig is erősebb lesz a félelemnél, és szerinte lenyűgöző, hogy ilyen bizonytalan időkben is összegyűlik ennyi ember egy helyen, ezzel tüntetve a terrorizmus ellen. Majd énekelt pár sort az Alphaville Forever Young című klasszikusából.

A megható percek után következett a Roots és a Polaroid, majd egy hosszú, de kétségkívül ügyes gitárszóló. Ezután a szintén népszerű I'm So Sorry és Gold hangzottak el. Később dobszóló is volt.
A koncerten nem csak az új dalok kaptak helyet, hanem néhány régi nagy kedvencet is hallhattunk tőlük. A Bleeding Out és a Tiptoe mixben, ám a Radioactive egészben hangzott el, amit az egész aréna állva hallgatott., akárcsak a Demonst a legvégén.


Pár perccel múlt este 10, amikor véget ért a tervezett blokk, de az állva maradt közönség hosszú percekig tapsolt, ami visszacsalta az együttest a színpadra. Dan egy magyar zászlót tartott a kezében, amit aztán a vállára terített és elénekelték teljes hosszában a Gold című számot, miközben aranyszínű kis fecnik hulltak alá a közönségre.


Mindent egybevéve, remek volt a műsor, az együttes felkészült és profi volt - egy percig sem látszott rajtuk az, hogy unnák, pedig március óta járják a műsorral a világot! - és nagyon jó hangulatba került a közönség. Reméljük, jönnek még hozzánk máskor is!
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink