Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. december 2., szerda

Néhány dallam a decemberről

Írta: Pataki Anett

Beköszöntött a december, így ez alkalommal összegyűjtöttünk három olyan dalt, ami az év utolsó hónapját viseli a címében. Ezek még nem karácsonyi dalok, később azokat is hozunk, de nem szeretnénk olyan időzavarba kerülni, mint a plázák és az áruházak, ahol már november óta kint lóg a karácsonyi dekoráció. Szóval lássunk pár szimplán decemberi dalt!

forrás: www.acoslo.org


Taylor Swift - Back to December (2010)


Mint láthattuk a díjátadókat közvetítő cikkekből, Taylor Swift napjaink egyik legsikeresebb énekesnője, fiatal kora és egyszerű stílusa ellenére is. Dalai hallgathatóak és a szövegek pedig mindig valamilyen romantikus kis történetet mesélnek el - tehát hagyományos popzene. A klipben egy szakítás hideg történetét követhetjük végig.

The Four Seasons - December, 1963 (Oh, What a Night) (1975)


Nem csak a frissekből szemezgetünk, ez a retró dal vidáman emlékezik 1963 decemberére. A maga idejében mind az amerikai, kanadai és brit poplistákat meghódította. A mai napig előszeretettel használják fel reklámokhoz, sorozatok betétdalaiként.

Anastasia - Once Upon a December (1997) - orosz nyelvenVégül az Anasztázia című rajzfilm betétdalát hoztam, mert manapság a Disney és egyéb rajzfilmek zenéi legalább annyira népszerűek, mint a hagyományos úton befutott számok. Talán azért van ez, mert a mai felnőttek nagy része már ezeken a meséken nőtt fel, de bárhogy is, a Jégvarázs Let it go-ja hihetetlen sikereket ért el. Most december kapcsán egy gyerekkori kedvenc maradt hátra, a Volt egy régi december, de hogy ne legyen olyan unalmas, hallgassuk meg oroszul, mert úgy még hangulatosabb.
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink