Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. december 17., csütörtök

Milyen könyv kerüljön a karácsonyfa alá?

Írta: Köles Hajnalka

Olvasni szerető ismerőseink számára tökéletesebb ajándékot el sem lehet képzelni, mint egy újabb példányt, amely gazdagítja egyébként sem kis méretű gyűjteményüket. Persze, nem mindegy, hogy milyen kötetet vásárlunk, hiszen az a jó ajándék, amely illeszkedik a megajándékozott érdeklődési körébe, és látszik rajta, hogy valóban odafigyeléssel és gondoskodással választottuk ki. Szerencsére idén karácsonykor is a kiadók elkényeztetnek minket az új megjelenésekkel, nekünk csak az a feladatunk, hogy a megfelelő példányt a kosárba tegyük. Most ebben segítünk nektek. Nézzük, mit is érdemes becsomagolni, és a fa alá rejteni!

Nyáry Krisztián: Merész magyarok
 
Nyáry Krisztián az Így szerettek ők két kötetével a klasszikus irodalmat széles közönség által befogadhatóvá tette, amikor is bemutatta költőink és íróink szerelmi életét, ezáltal rávilágítva, hogy bizonyos szempontból ők is csak ugyanolyan emberek voltak, mint az olvasó.
Tavaly karácsonykor jelent meg az Igazi hősök című kötet,  most pedig az újabb 30 története
t tartalmazó könyvben olyan magyarokkal ismerkedhetünk meg, akik a legsötétebb és legesélytelenebb időszakokban is kiálltak értékrendjük és céljaik mellett, mertek nagyot álmodni, és ezáltal a magyar történelem jelentős és kiemelkedő alakjaivá váltak. Így olvashatunk például az iskolaalapító Teleki Blankáról, vagy a magyar gyógyszergyártást elindító  Richter Gedeonról is. A kötet a megszokott igényességgel íródott, mely mind a tartalomban, mind pedig a külalakban megmutatkozik. A képekkel gazdagon illusztrált könyv a szemnek is igazán kellemes látvány.

Csernus Imre: A nő – Csajsziknak

Dr. Csernus Imrét lehet szeretni vagy nem szeretni, az biztos, hogy mindenkinek megvan róla a véleménye. Kíméletlen őszinteségével gyakorlatilag sokkolta pácienseit és a közönséget is, de hamar
kiderült, hogy a nyers modor mögött valódi szaktudás és segítő szándék rejlik. A módszer pedig célravezetőnek bizonyult, így nem csoda, hogy egyre inkább növekedett követői száma. 
A nő és A férfi kötetek után jelenlegi könyve szintén a „gyengébbik” nemhez szól, annak is a fiatalabb tagjait célozza meg. Hogy lesz valakiből jó nő, mi kell hozzá, hogyan épül az önbizalom, hogyan kell kapcsolatot építeni az ellenkező nem tagjaival?  Ha azt várnánk, hogy majd pontos választ kapunk a könyvtől, nagyot tévedünk. „Csernus doki” a tőle megszokott módszerrel élve, kérdez, feltár, rávilágít, sokkol és rádöbbent, és a feltett kérdésekre a választ már nekünk, az olvasónak kell megadni.

Dr. Schiffer Miklós: Schiffer – stílus/ Nő: A korszerű öltözet

Schiffer Miklós 25 éves  stílustanácsadói pályafutása alatt felhalmozott tudását sűríti bele ebbe a kötetbe, mely a korábban megjelent Férfi párja. Ahogy mondani szokták, „a divat változik, a stílus pedig örök”, így Schiffer Miklós az igényes, klasszikus viseletnek az alapdarabjait és alapfogásait mutatja be, melyek nem változnak meg a korral. A kötet remek útmutató azok számára, akik érdeklődnek a klasszikus elegancia iránt, és ezt a mindennapjaikba is szeretnék becsempészni. És ahogy az általa preferált stílus, a könyv is örök érvényű.


Fejős Éva: Utazz velem

Az idei év a felnőtt színezők jegyében telt, egyre több ilyen témájú könyv jelent meg.  A kezdetben
mandalákkal, növényi szimbólumokkal, álomképekkel dolgozó könyveket felváltották a színezhető táj és városképek. Ebbe a vonalba illeszkedik bele Fejős Éva könyve is, aki a színezés stressz oldó hatását, az utazás hasonlóan kellemes élményével kombinálta össze. Az írónő korábbi regényhelyszínei következnek egymás után, mint pl. az egzotikus Bali, Mexikó vagy Kuba, az egyes színezőket a szerző személyes írásai vezetik be. A kötet remek kikapcsolódást nyújt az év végi pörgésben is.

Tóth Vera: Gyémánt


Közel tíz év telt el azóta, hogy Tóth Vera megnyerte a Megasztár első szériáját, és ezalatt az idő alatt sok mindent történt. Vera megismerkedett a sztárság csillogó és sötét oldalával is. Az elért eredmények mögött óriási munka, áldozatok és bizony olykor elképesztő megélt mélységek is vannak, melyek gyakran kikezdik a testi-lelki egészséget is. Nagy segítség ilyenkor a család és a
barátok, akik szerencsére Vera életében is bőven akadnak, köztük pl. Szentesi Éva is, akiről külön fejezet szól a könyvben. Az őszinte, naplószerűen megírt kötet nemcsak a rajongók számára lehet érdekes, hanem mindenki számára, aki érdeklődik az emberi sorsok iránt. Kerüljön egy igazi gyémánt is a karácsonyfa alá.
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink