Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. december 8., kedd

Könyvbe zárt karácsonyok

Írta: Tóth Judit


Fűszerezzük meg egy kicsit a karácsonyi előkészületeket, méghozzá egy olyan kötettel, amiben 12 egyedi karácsonyi történet elevenedik meg az olvasók előtt egy forró tea mellett.

A Könyvbe zárt karácsonyok egy nyáron meghirdetett kisregényíró- pályázat végeredménye,  melynek ötletgazdája sokunk számára ismerős lehet. Ő ugyanis Nádasi Krisz, aki a regényírás mellett könyvkiadási, írási tanácsokkal látja el úz útjuk elején járó írókat, illetve azokat, akik elvesztek a magánkiadás hatalmas világában a nagy marketingháború közepette. A kötet létrehozásában Otta Kati, Vida Rita, az Underground Kiadó, illetve a regenyiras.net szerkesztői is közreműködtek.  

A kötet tehát 12 kisregényben mutatja be a karácsony legkülönbözőbb történeteit. Akadnak közöttük olyanok, amik rejtélyes eseteket mutatnak be, de családi történetek is megelevenednek, és elgondolkodhatunk a karácsony igazi értékein is. Visszanyúlnak a karácsony gyökeréig, a család, és a vallás magjaiig, néha meghatódunk, olykor szélesen mosolygunk, ez a kötet ugyanis annyira sokszínű, hogy garantáltan mindenki talál magának olyan történetet, amit szívesen olvasna el a fa mellett a meleg szobában ücsörögve egy zacskó szaloncukor társaságában. 

A Könyvbe zárt karácsonyok könyvbemutatója december 12-én 18:00-kor veszi kezdetét a Lámpásban, minden érdeklődőt szeretettel várnak egy kis beszélgetésre, és egy jó hangulatú koncertre az est végén. 

Ha szeretné még meghittebbé tenni a karácsonyi hangulatot, a következő helyeken szerezheti be a kötetet e-book, illetve nyomtatott formában: Bookline, Libri, Publio, Google Play, Undergroundbolt.  

A könyvekből származó bevételt egy művészeti oktatással foglalkozó szervezet számára ajánlják fel.

Könyvbe zárt karácsonyok

Oldalak száma: 384 oldal
Kiadó: Underground Kiadó
Kiadás éve: 2015.
Szerzők:  Tapodi Brigitta, Kukucska Ferenc, Keresztesi Dorottya, Tolnai Norbert, Kimnach Alexandra, Szabó Péter, Görgei V. Andrea, Nagy-Rakita Melinda, Suhanyecz Szilárd, Somogyi Dénes, Posta Gábor, Dániel Boglárka
Szerkesztő: Nádasi Krisz


Részlet Keresztesi Dorottya kisregényéből:

Keresztesi Dorottya: A Grincs szerelme

"– Kérsz még egyet? – intek a csaj felé az üres pohárral. Hangos a zene, meg kell ismételnem a kérdést még egyszer. Már benne van három koktél, de azért csábosnak szánt, kába mosollyal bólogat. Ő még azt hiszi, nem részeg.
Amíg rendelek neki, a barátnői felé pislog, ahonnan tánc közben sikerült leválasztanom, int nekik, hogy minden oké, azok meg szedelőzködnek, és – gondolom – hazamennek. A frissen szerzett csajom (valami Alina) elbizonytalanodik, hiszen most magára maradt velem, de elbűvölöm őt a legszebb mosolyommal, amikor felszolgálom neki a következő Sex on the Beach-et. Két korty, és elfelejti, hogy aggódott. Lassan megérzi, hogy összegabalyodik a nyelve, úgyhogy el kell mondania, hogy egyébként nem szokott ennyit inni.
Mindig ugyanaz a forgatókönyv.
Mind ugyanazt mondja.
Lassan kezdem én is megérezni a whiskyt, ideje átlépni a következő szakaszra: amikor hazadumálom innen. Vagy hozzá, vagy szállodába; hogy majd le tudjak lépni. Külföldön élek, átutazóban vagyok, nincs lakásom. Elhiszi.
Amikor fizetek, látja, hogy a számla nem is izgat és a visszajárót se kérem el. Ha minden igaz, a következő három percben úgy irányítja a beszélgetést, hogy rákérdezzen a munkámra, hogy megtudja, jó parti vagyok-e vagy csak egy suttyó. És… bingó!
– A családi vállalkozást viszem tovább, szállítmányozás, futárkodás, ilyesmi… – hazudom gátlástalanul. Mindegyiknek mást mondok, mert képesek és lenyomoznak.
Rásegítem a kabátját (ezt imádják!) és megfogom a kezét, amíg kiterelgetem a klubból. Odakint már van térerő, hívom a taxit. Gyémántbevonatú platinakártyás, kiemelt ügyfél vagyok, arany glóriával, kettő percen belül ott a szokásos sárga Merci. Az ismerős sofőr megnézi a legújabb szerzeményemet és elismerően bólint felém. Alina kissé kijózanodott a friss levegőn (nem is baj, ráfért), így szépen elszavalja a címét, ahova pár percen belül megérkezünk. Helyes kis lakás a belváros nem puccos, de nem is gázos részén. Amíg matat a kapu zárjával, finoman kóstolgatni kezdem; mire felérünk az első emeletre, kétszer is megállunk smárolni. Az ajtózárat már alig bírja kinyitni, odabent pedig megkönnyebbülten veti magát a karjaimba, hiszen hazai pályán van.
Én is.
A telefonom egyetlenegyet rezzen hajnali négykor az éjjeliszekrényen, ahova ledobtam. Azonnal kipattan a szemem, a lány békésen (és mélyen) alszik mellettem. Csábítóan meztelen, de ha most felébred, nem fogok tudni lelépni. Rutinosan, hangtalanul öltözködöm, nagyjából kilencven másodperc alatt kint vagyok az ajtón. Új rekord. A lépcsőházban hívom a sárga Mercimet. Mire a sarokra érek, a kocsi már vár.
– Jó reggelt, Simon! – köszönt a sofőr.
– Reggelt! – böffentem vissza neki.
– Haza?
– Haza.
Nem szól semmit, csak vigyorog a bajsza alatt. Megszokta már. Mindig ugyanúgy telnek a hétvégéi.
Mondjuk nekem is. "
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink