Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. december 31., csütörtök

Ilyen volt az évünk

Írta: Tóth Judit

Az év utolsó napjának legnagyobb kliséje, hogy évösszegzést tartunk, számba vetjük elért sikereinket, elkövetett hibáinkat, be nem teljesített újévi fogadalmainkat. Klisé vagy hagyomány, a lényeg, hogy az esténket merengéssel töltjük, barátaink, szeretteink körében, akár egy jó hangulatú összejövetelen, akár a tévé előtt elkényelmesedve, miközben a retrókabaré ismétlése megy. Virtuálisan most mi is pezsgőt bontunk, és visszatekintünk a 2015-ös esztendőre.


Emberévekben mérve a második szilveszterre senki nem emlékszik vissza az évek múlásával. Az Uploaded Magazin másfél éves működése során ez a második évzáró nap, így nem lehet olyan részletességgel visszatekinteni az esztendőnkre, ahogy azt a hagyomány megköveteli. Mi egész évben azzal foglalatoskodtunk, hogy egy színvonalas kulturális magazin alapjaiból építsünk házikót, bár a tetőfedésre még kevés volt az év. 

Ettől eltekintve számos cikket tálaltunk a kultúrára éhes olvasó számára. Színház rovatunk hétről- hétre a legkülönbözőbb tematikájú darabok értékelését hozta. Beszélgettünk Juronics Tamással, Mahó Andreával, megnéztünk számos előadást, a legtöbben Veréb Árnika Harper Regan, a kivetkezett nő című beszámolóját olvasták. 


Legnépszerűbb cikkeink között szerepel az a Művészi részvétnyilvánítás is, amelyet a párizsi terrortámadást követően minden alkotni vágyó művésszel közösen fejeztünk ki. A Rajzmánia csoport néhány tagja, a szerkesztőségünk néhány jeles alkotója és néhány korábban már a magazinban publikált költő együttműködése kiváló példa arra, hogy együttesen politikai állásfoglalás nélkül mit képes kifejezni a művészi összefogás.  

Irodalmi fronton sem tétlenkedtünk. Októberi számunkban Leslie L. Lawrence engedte be házába Lir Morlant, Heti két alkalommal közöltük a kortárs alkotók legújabb műveit, és antológiapályázatot hirdettünk, melynek eredményeképpen a 2016-ot egy közösen megalkotott kötettel, a Feltöltött pillanatokkal nyitjuk. Legolvasottabb könyvajánlónk a júniusban megjelent Grey volt, E.L. James ugyanis Christian szemszögéből is papírra vetett az ötven árnyalatú történetet. 

Folytathatnánk a sort tovább is. Zene és film rovatunkban hétről hétre színes cikkekkel, kritikákkal szórakoztattuk a nagyérdeműt, filmes rovatunk egyik munkatársa, Kármán Bence első kisfilmjét is bemutatta nálunk, Jövőre ez a két rovat számos meglepetést tartogat az érdeklődők számára, kezdve Az ébredő erő kritikájával, de nem lövünk le mindent.


Összegeztünk röviden. Lehetne ez egyfajta önfényezés is, de a szilveszter picit erről is szól, hiszen erényeink, és hibáink is latba kerülnek. Az erényeink további célok felé vezetnek, a hibáink pedig még elszántabbá tesznek ezek megvalósítása érdekében. Éppen ezért szeretnék minden egyes munkatársnak köszönetet mondani az éves teljesítményért, hiszen eléggé elszántak voltunk akkor is, amikor nehéz volt megtenni a következő lépést. 

Minden kedves olvasónknak sikerekben gazdag újévet kívánunk. Kívánjuk, hogy minden fogadalom tetté váljon, hogy minden cél teljesüljön, hogy minden történet valósággá váljon. 

Jövőre is az Ön Uploaded Magazinja


banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink