Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. december 20., vasárnap

A hangya - Kármán Bence első kisfilmje

Filmes rovatunkban ezúttal nem egy film kritikájáról írunk, hanem valami újat mutatunk be. Kármán Bence munkatársunk ugyanis amatőr filmkészítéssel is foglalkozik, Első kisfilmjét most mi is megmutatjuk. Bence a filmről is beszél egy kicsit. 

Film eredete: Szeptemberben egyik kedves ismerősöm és művészeti munkatársam Érdi Róbert megkeresett azzal, hogy iskolánkban szeretne rendezni egy művészeti kiállítást, ahova írók, festők, fotósok, zenészek különböző alkotásokat visznek. Engem arra kért meg, hogy a filmes blokkért legyek felelős. Készítsek el egy elborult művészfilmet.
Forgatása: Novemberig úgy voltam vele, hogy csinálok egy tipikus "művészfilmet". A cél az volt, hogy legyen érthetetlen és baromi hosszú. Mikor az első snitteket elvittem kedves támogatómnak és tanáromnak, Szegheő Csabának, láttam, hogyan hüledezik, és látja, hogy ez bizony baromi unalmas. Majd novemberben volt a szalagavatóm, amire készíteni kellett az osztálynak egy osztályfilmet. Barátommal Szőke Bálinttal eltökélt szándékunk volt jót csinálni. Meg is csináltuk, és hatalmas szeretettel fogadta be a közönség. Nagyon szerették. Ekkor ütött be nálam a krach. Ennek a filmnek, mármint a kiállítás filmjének jónak kell lennie. Egyedül voltam erre a feladatra, a kis Handy Cam-mel. Kitaláltam, mi legyen a tematika. Bemutatni az egyszerű embert. Viszont úgy bemutatni, hogy miként lesz az önálló emberből egy a sok közül. Leforgattam hát egy hét alatt és két teljes napi utómunkával.
A film jelentése: Őszintén megmondva, nem akarok végleges jelentést írni. Mindenkinek azt jelenti a film, amit belelát. Én a készítési folyamat során, és sokszori visszanézésre rengeteg jelentéssel találkoztam. Féltem, hogy senki sem fogja megérteni, de végül mindenki megtalálja a maga jelentését a filmben.


banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink