Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. november 11., szerda

Pozitív energia, rock n roll, életkedv- Dirty Slippers interjú

Készítette: Tóth Judit
Fotó: Dirty Slippers

Zene rovatunkban ezúttal  Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével készített interjúnkat olvashatják. A  gyulai zenekar 2005-ben indult hódító útjára, azóta számos teltházas koncertet, sikert tudhat magáénak. A zenekar énekesével hamarosan megjelenő lemezükről is beszélgettünk, de szót ejtettünk a kezdetekről, és a Suliturnéról is.


- Hamarosan érkezik az új nagylemezük, amely a Múzsa nevet kapta. Hogyan zajlottak az előkészületek? Milyen élményre számíthatunk ettől az albumtól?

- Az új lemez egy konceptlemez lett. Nem készült annak, de amire az összes dal végleges formájába került, kirajzolódott egy szerelmespár története a megismerkedéstől a kapcsolatuk viharain át az örökkévalóságig. Én nagyon szeretem a szerelmes dalokat, ha lassú, ha pörgős, vicces oldaláról van megközelítve a dolog akkor is, éppen ezért az új album hangulatát is ez a témakör hatja át. Próbáltam már más témákról is énekelni, egyszerűen nem megy. Engem az érzéseim visznek előre, ha fájdalmam van megírom, ha öröm ér, arról is dalok születnek.

- Beszéljünk egy kicsit a kezdetekről! Hogyan indult a zenekar útjára, mi volt akkor a cél, és ez a cél változott-e az eltelt 10 év alatt?

-A cél az volt, hogy zenéljünk, minél többet álljunk a színpadon és eljuthassunk rengeteg emberhez. Ez azt hiszem gyorsan sikerült. Hamar megtaláltuk a kiváló barátokat a szakmában, akik segítettek minket és hittek bennünk. 2 teltházas Európa turné, egy USA-ban rögzített, slágerlistára feljutott nagylemez,  5  slágerlistás videoklip, több, mint 700 koncert és több tízezer megtett kilométer van a zenekarban. A cél ugyanaz most is, színpadon lenni és játszani mindenhol, mindenkinek.


-A zenekar 2005-ös alakulása óta sok eredményt, sikert tudhat magáénak.  Melyekre a legbüszkébbek?

-Én a Republic-turnékra nagyon büszke vagyok, emellett arra, hogy George Shilling a producerünk, aki az Oasis és Mike Oldfield lemezit is készítette. Emellett nyilván a már említett amerikai lemezfelvétel és minden egyes dal, minden egyes koncert.

- Hogy zajlanak a munkák a stúdióban? Hogyan születnek a szövegek?

-Imádunk stúdiózni. A lemez első dalainál beköltöztünk a stúdióba és reggeltől-estig toltuk. Ilyenkor nagyon aktív és igazán energikus a munka. A lemez utolsó dalait pedig különböző stúdiókban vettük fel, más és más dalra másik stúdiókat választottunk, amelyet a legjobbnak gondoltunk hozzá. A dalszövegeket Bodrogközy Ritával írjuk. Általában előbb megírom a zenét, megteremtve a dal sajátos atmoszféráját, s utána ülünk neki a szövegnek. Gyakran álmomból felébredve jut eszembe egy sor, akkor pedig reggelig fenn vagyok és befejezem.

- Volt-e valamilyen emlékezetes történet valamely koncertjük során, amelyre mindig szívesen gondolnak vissza?

-Rengeteg, de számomra talán a legcsodálatosabb az volt, amikor először énekelték teltházas koncerten a szövegeink.

- Amikor énekesekkel, zenekarokkal beszélgetek, valahogyan mindig szóba kerül a magyar zeneipar jelenlegi helyzete. Önök tapasztalnak-e bármilyen nehézséget? Mit gondolnak a mostani állapotokról?

- A Dirty Slippers-nek azt gondolom egészen jó lemezeladási mutatói voltak mindig is. A jelenlegi helyzethez képest örülünk, hogy a koncerten viszonylag sokan vásárolják meg a lemezeket, boltokban is jól fogyott, fogy. A nehézségekről nem szeretek beszélni, inkább elfogadom, s teszek ellene, hogy megoldjam. Nem vagyok egy panaszkodós ember, mindig kitalálok, kitalálunk valamit. A Múzsa CD-nél például azt,hogy az első 500 példány kézzel sorszámozva, dedikálva kerül majd a vásárlók kezébe.

- Mi az, amit a zenéjükkel a hallgatóknak üzennek?  Milyen értékeket tartanak fontosnak, milyen többlettartalmat próbálnak közvetíteni?

- A zene lényege az,hogy az ember szórakozzon, kapcsoljon ki, örüljön, hatódjon meg, nevessen, sírjon, de adja ki magából a feszültséget. Azt kívánom a dalaimmal is tükrözni, persze pozitív köntösbe bújtatva. A zene kapcsán is elég konzervatív vagyok. Az élő zenében hiszek, a CD lemezekben és abban, hogy érdemes jó stúdióban dolgozni, mert az emberek megérdemlik, hogy ne összeollózott, laptopon összerakott dolgok kapjanak, hanem minőséget. Sajnos ezzel nem mindenki ért egyet, de ettől én ebben még régi vágású maradok.  Szövegben pedig populáris szövegekben hiszek, amit mindenki megért és magáénak tud tekinteni.


 - A koncertek mellett Suliturné elnevezésű kampányban szólalnak fel a méhnyakrák, illetve a drog és az alkohol ellen. Mik a tapasztalataik, milyen visszajelzéseket kaptak a diákoktól a program sikerességét illetően?

- A Suliturné nagyon sikeres, mi sem bizonyítja jobban, hogy jelenleg is több, mint 200 iskola várja a folytatást. Most azonban picit szüneteltetjük a dolgot, mert soha nem jelenne meg a lemez és nem érkezne új klip. Imádjuk csinálni, a diákok nagyon jó fejek, a tanárok is abszolút befogadóak, még ha eleinte furcsa is nekik,hogy egy rock n roll zenekar megtáncoltatja a fiatalokat, majd áttér nagyon komoly témákra egy előadás során.

- Van-e már valamilyen elképzelés a következő lemezzel kapcsolatban?
- Most még nincs. Erre a lemezre és ennek a turnéjára koncentrálunk. Nagyon büszke vagyok rá, minden dal külön egy gyöngyszem számomra, bízom benne a rajongók is így lesznek vele.

- Mi az az egy mondat, amit a zenekar mottóként le merne írni a neve mellé?

- Pozitív energia, rock n roll, életkedv!


Köszönöm az interjút!
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink