Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. november 29., vasárnap

Gyorstalpaló: 5 olyan film, ami olyan rossz, hogy már jó

Írta: Kármán Bence

Összegyűjtöttünk öt olyan filmet, amelyről messziről bűzlik, hogy a "trash" kategória gyöngyszemei, mégis megütnek egy olyan negatív szintet, hogy a filmkészítési, illetve a cselekményvezetési hibák, valamint a rossz színészi játék ellenére is garantált kikapcsolódást és szórakozást okoznak a nyitott elmék számára.


5. Phenomena

Műfaj: Giallo
Év: 1985
Rendezte: Dario Argento
Főbb szerepben: Jennifer Connelly, Donald Pleasence, Daria Nicolodi

Történet röviden:
Egy fiatal kislány különleges képességgel bír. Képessége pedig nem más, mint az, hogy tud kommunikálni a rovarokkal. Így segít a fiatal Jennifer elkapni azt a sorozatgyilkost, aki tinédzser lányokat gyilkol.

Nézzük meg:
Lehet, sokaknál kicsapja a biztosítékot, hogy egy ekkora ikont, mint Argento felteszek egy ilyen listára. S ráadásul egy Jennifer Connelly főszereplésével készült filmet? Hát sajnos igen.
Mielőtt belevágnék, szeretném elmondani azoknak, akik nem ismerik a giallo műfajt, hogy ez mit takar. Ez a műfaj főként az olasz filmművészetben fordul elő a '70-es '80-as években. Egy horror és thriller keverék, megfűszerezve egy kis misztikussággal.

A film maga nevetséges. Indítva azzal, hogy ez a lány a rovarokkal tud kommunikálni, már önmagában szórakoztató. Az x-dik bosszúálló. Ami viszont felettébb mulatságossá teszi a filmet az a vége. Tudom, hogy nagy ugrás, hogy nem megyünk rajta végig, de higgyétek el, a vége a legjobb. Hiszen, van benne Péntek 13 (Friday the 13th, 1980) koppintás: a csaj kimenekül egy csónakkal az üldözői elől a nyílt vízre, és ott ugyanaz megtörténik, mint az említett film a legvégén. Csak viccesebb a maszk. Ami az abszolút best: nem mondom, hogy mi a kontextus, de elmondhatom, hogy megjelenik egy gyilkos majom egy borotvával. Olyan hirtelen és váratlan a helyzet, és a látványa is annyira szürrealista, hogy nem tudtam fönt maradni a székemen, annyira nevettem.  

4. Postal
Műfaj: Akció

Év: 2007              
Rendezte: Uwe Boll
Főbb szerepben: Dave Foley, Verne Troyer, Zack Ward

Történet röviden:
Ez egy érdekes dolog, hiszen nem-igen van történet, de azért megpróbálom. Postal egy fickó, aki egy érdekes városban él. Érdekes dolgok történek vele, meg Bin Laden, meg Bush, meg Uwe Boll, meg egy macska, aki hangtompítónak használnak....

Nézzük meg:
Hát, amint sejthető, történetről nem igen lehet beszélni. Jelenetek/sketchek váltják egymást, és ennyi. Na de milyen jelenetek?

Kifejtem: Bin Laden elmegy egy terrorista továbbképzésre. A nyitó jelenet új értelmet ad 9/11-nek. Uwe Boll oltja magát, hogy milyen pénzből csinál pocsék filmeket. A mellékszereplők olyan rosszul játszanak, hogy az már nevetséges. Az ellenfelek csak kirohannak a célpont elé, nem lőnek. Bush legózik. Egy csekk feladása is lövöldözésbe torkollik, de ez a kasszást nem érdekli.
Ezt a filmet egyszerűen csak nézni kell. Annyira üdítő, hogy ki hogyan, és miként szerencsétlenkedik, hogy az már fáj. Társadalomkritikai töltete is van a filmnek. Ilyen például a már említett nyitó jelenet, és még a Bin Laden-es telefonáló jelenete. Ott Bin Laden felhívja George Bush-t, s Bush két repülővel játszik, és asztalán két legóból felépített torony van. Vagy az egyik nagy lövöldözős részben, csak gyerekeket ölnek meg. Egyeseknek ez utóbbi, már sok lehet, vagy hogy egy tolószékest használ a főszereplő, hogy át tudjon mászni a kerítésen, de olyannak, aki szereti a South Parkot, vagy a Family Guy-t csak egy könnyed szombat délutánnak fog tűnni.

3. Troll 2.

Műfaj: Horror
Év: 1990
Rendezte: Claudio Fragasso
Főbb szerepben: Michael Stephenson, George Hardy,  Margo Prey

Történet röviden:
Egy átlagos kis család lakást cserél egy másik családdal, akik Nilbogban élnek. Nilbog azonban nem egy átlagos hely, ugyanis goblinok lakják (haha, érted! a goblin vissza fele a város neve... haha). S van egy kisfiú, aki látja a nagyapja szellemét, és, és, és....

Nézzük meg:
Emberek, ez a film zseniális! Már csak abban az alapfeltevésben, hogy a goblinok, úgy ölik meg az embereket, hogy egy  félig növény és félig emberszerű lénnyé változtatják őket, és úgy eszik meg az ártatlanokat. Annyira abszurd az egész film, hogy úristen. Olyan dolgokkal, mint például a goblinok kinézete. Atya ég! Brutális. Mintha olyan ewokok volnának, akik Csernobilban születtek. A Walt Disney-s Kvazimodónak így kellett volna kinéznie. Mintha veszett mini Teletabik lennének. Úristen. S van itt még egy boszorkány is, aki szintén nagyon durván szürreális. Alap film! Vétek kihagyni!


2. Holtak háza/House of the Dead

Műfaj: Horror
Év: 2003
Rendezte: Uwe Boll
Főbb szerepben: Jonathan Cherry, Tyron Leitson, Clint Howard

Történet röviden:
Egy csapat kollégista elmegy egy szigetre, ahol minden idők egyik legnagyobb buliját tartják. Ám mikorra odaérnek, a buli tragédiába torkollik. Ugyanis mindenki zombivá lett.

Nézzük meg:
Ismét Uwe Boll. Sokan kiakadhatnak, hogy ez most mé'? Ezért szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy csak akkor nézze meg a filmet, ha kellően lesüllyedt egy bizonyos szintre.
Amiért idekerült ez a film, az nem más, mint maga a megvalósítás. A színészek pocsékok, de annyira, hogy nevet rajta az ember. A történet, és annak a fordulatai annyira hirtelenek, és logikátlanok, hogy wáó! S van a filmben egy tíz perces rész, melyben zombikat irtanak egy ilyen nu metal szerű valamire, s annyira brutál szürreál a képi megvalósítása, hogy az már szórakoztató. És mind emellett, vannak az eredeti  pc-s játékból bevágások, melyek totál indokolatlanok.


1. 9-es számú terv a világűrből/Plan 9 from Outer Space

Műfaj: Sci-fi, horror
Év: 1959
Rendezte: Edward D. Wood Jr.
Főbb szerepben: Gregory Walcott, Tom Keene, Mona McKinnon

Történet röviden:
A földönkívüliek megtámadják a Földet, melynek lényege: a Föld összes halottját feléleszteni. És még vámpírok is vannak.

Nézzük meg:
Először is! Szeretném megkérni azt a személyt, aki megnézi, vagy már látta a filmet: feltétlenül nézze meg Tim Burton: Ed Wood (1994) című filmjét Johnny Depp-pel a főszerepben, mert az rengeteget elmond a rendezőről, és erről a filmről. Elmondja például, hogy hogyan lehetséges az, hogy szerepel a filmben Lugosi Béla, amikor már a film készítése előtt halott volt (biztos az UFO)!
Erre a filmre igaz az, hogy annyira rossz, hogy már jó. Már csak ez az alapfelvetés: Zombik? UFO-k? Vámpírok? S mind egy filmben??? Gagyi csészealjak, ammikről látszódik, hogy a zsinóron rángatták őket. Egy zombi, aki nem tud kijön a sírgödörből. Egy olyan tudományos baromság, melytől Stephen Hawking feje is szétrobbanna. Olyan jelenetek, mint például: az ál Lugosi Béla, mint vámpír bemegy egy hálószobába, ahol egy nő fekszik. A nő meglátja az ál Lugosi Bélát, megijed (hogy nem az igazi Lugosi Béla), és kisétál a vámpír mellett. A vámpír meg csak nézi, majd követi a holdlementébe.
Összességében, a haverokkal tökéletes kikapcsolódás! Plusz: Szintén alap film!


banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink