Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. október 21., szerda

Vissza a jövőbe- a nagy zenei válogatás

Írta: Pataki Anett

2015. október 21. A nap, amikor Marty McFly felbukkan a jövőben a Vissza a jövőbe 2 filmben. Bár légdeszkáink nincsenek és a Cápa 19 sem készült el, azért biztosan fel tudnánk mutatni pár érdekességet valakinek, aki a múltból ugrott át körülnézni. A filmmel kapcsolatban annyi az érdekesség, hogy könyveket lehetne róla írni, de mi most így a 30. évfordulóra szemezgessünk a hozzá készült albumról.Cím: Back to the Future: Music from the Motion Picture SoundtrackMegjelenés: 1985. július 8.Kiadó: MCA Records


"The Power of Love" – Huey Lewis and the News


Ez a kultikus '80-as évekbeli bulizene lett "A Vissza a jövőbe zenéje", ha a theme songokat nem számítjuk. Direkt a filmhez írták és egyébként listavezető lett Amerikában. Ha a hangzás emlékeztet a Szellemirtók zenéjére, az nem véletlen; a Szellemirtók zenéjének íróját meg is vádolta a formáció a túlzott hasonlóságért egy másik dalukkal, de az igazságot sosem tudjuk meg, mert megegyeztek peren kívül.

"Time Bomb Town" – Lindsey Buckingham

"Back to the Future" – The Outatime Orchestra


Ha már a theme songot emlegettem, akkor ez se maradjon ki. Szeretem a klasszikus zenét, ezért gyakran hallgatok film betétdalokat, mert ezeket többnyire valódi hangszerekkel játsszák - főleg azokat, amik a digitális zeneszerzés megjelenése előttről származnak. Szóval a kamarazenekar egyáltalán nem ciki, mert el tudják játszani akár a Vissza a jövőbe zenéjét is!

"Heaven Is One Step Away" – Eric Clapton

"Back in Time" – Huey Lewis and the News


Még egy dal az előbb megismert Huey Lewis and the News-tól. Az együttes dalai adják a film keretét, mert míg az előbbi a film elején kapott szerepet, ezt Marty a visszatérésekor hallja, ami azt jelzi, hogy visszatértünk 1985-be.

"Back to the Future Overture" - The Outatime Orchestra

"The Wallflower (Dance with Me Henry)" – Etta James

"Night Train" – Marvin Berry and The Starlighters


Hallgassunk valamit 1955-ből is. A klasszikus iskolai bálon szól az élőzene, ami a kornak megfelelően jazzes, és természetesen feketék játsszák. Jól el is lötyögnek rá a fiatalok, de érezzük, hogy fel kell dobni valamivel ezt a bulit.

"Earth Angel (Will You Be Mine)" – Marvin Berry and The Starlighters

"Johnny B. Goode" – Marty McFly with the Starlighters

A végére maradt a kedvencem, amikor színpadra lép egy kinek régi, kinek új rock and roll számmal. Természetesen nem maga Michael J. Fox énekli énekelte fel a dalt, de azért az előadása így is dicséretes. Külön poén, hogy a Johnny B. Good eredeti szerzője Chuck Berry, akit épp telefonon hív a jazz együttes énekese, hogy ez muszáj meghallgatnia.


Nos, ennyi lett volna ez a kis megemlékezés. Aki többet szeretne, annak ajánlom figyelmébe a mai eseményt az Ankertben, ahol levetítik az első és második filmet, köztük és utána pedig retro buli várja az érdeklődőket. Érdemes korhűen öltözni, szóval irány vissza 1985-be!
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink