Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. október 3., szombat

In memoriam Kun Vilmos

Kun Vilmos a Budapesti Katona József színház alapító tagja, érdemes művész, szeptember 16-án, 89 éves korában elhunyt. Személyéhez számos nagy alakítás fűződik, mind film-rádió- és szinkronszerepekben, mind tévé- és nagyjátékfilmben, valamint színházi alakításain keresztül. Színészi játékával olyan emblematikus karaktereket alkotott meg, mint A szomszédok című teleregény Dénes bácsija, vagy az Ilyen nagy szerelem Milán figurája. Színházi előadások szereplőjeként, világhír szintű rendezvényeknek volt meghatározó alakja, ezáltal bejárva több tucatnyi országot. 
Kép forrása: Index
A győri születésű művész 29 éves korában végezte el a Színművészeti Főiskolát, miután pályafutásának első huszonöt évét vidéki társulatok tagjaként töltötte. A Győri Kisfaludy Színháznál való indítás után, pályája során több neves színház művésze volt: a Kaposvári Csíki Gergely, a Debreceni Csokonai Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Budapesti Nemzeti Színház, valamint a Budapesti Katona József Színház, amelyiknek maga is alapítója volt. Élete során 67 közös bemutatót tudhatott maga után feleségével, Olsavszky Évával oldalán, amelyekből az utolsó közös alakítás 2014 őszén történt: az Anamnesis című darabbal léptek színpadra a Katonában. Utolsó nagyjátékfilm szerepében, a Coming Outban is, sikeres alakítást láthatott tőle a nagyközönség.

Az 1979-ben elért Érdemes művész díjjal, valamint a későbbi 1996-os Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje kitüntetéssel még inkább megerősödött kiemelkedő színházi teljesítménye, amely a szakma őszinte elismerését, továbbra is hangsúlyozza.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink