Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. október 6., kedd

Göncz Árpádra emlékezünk

Életének 94.évében elhunyt Göncz Árpád. Magyarország egykori köztársasági elnöke József Attila díjas író és műfordító. Mi irodalmi munkásságának felidézésével emlékezünk meg róla.


 Göncz Árpád 1965 óta foglalkozott írással és műfordítással. 1989-90 között a Magyar Írószövetség elnöke volt. 1994 óta a Magyar PEN Club tiszteletbeli elnökeként tartják számon, 2002-ben pedig a Magyar Tolkien Társaság is ráruházta ezt a tisztet. Munkásságát 1983-ban József Attila-díjjal jutalmazták.

 Életműve nem csak politikusként jelentős, hiszen az ő tolmácsolásában olvashattuk többek között Colin McCullough Tövismadarak, Arthur C. Clarke 2001 Űrodüsszeia, Agatha Christie N vagy M című regényét, illetve Ernest Hemingway több művét (pl. Vándorünnep), és Peter Shaffer Equus című drámáját. Ő fejezte be a Gyűrűk ura fordítását, így a trilógiát közösen jegyzik Réz Ádámmal.

Elbeszéléseket, regényeket és színműveket írt. Olyan művek köthetőek nevéhez, mint például a Sarusok, Találkozások, Hazaérkezés, Rácsok, a Mérleg, Pesszimista komédia, vagy a Sodrásban: egy politikus elmélkedései. 


banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink