Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. szeptember 23., szerda

Melyik lesz 2015 legjobb dala?

Írta: Pataki Anett

Nemrég kihirdették a 2015-ös MTV Europe Music Awards jelöltjeit. Ezen a versenyen az európai rajongók szavazatai alapján dől majd el, hogy melyik lesz az év legjobb száma és videóklipje, ki lesz az év legjobb pop, női, élő, új, rock, alternatív, stb. előadója. Ebben a cikkben a Legjobb dal címre pályázó jelölteket nézhetitek meg.Ellie Goulding – Love Me Like You Do


A szürke 50 árnyalata őrület nem állhatott meg a könyvnél, így megszületett belőle a mozifilm, aminek ez a szám a hivatalos dala. Mellesleg szerintem ez a szám a legjobb dolog, ami ehhez az őrülethez köthető. az angol Ellie-t ne írjuk le ennyivel, hiszen a 2010-es években az egyik meghatározó alakja a modern zenei irányzatnak. Hallgasd még tőle: Burn; Lights.

Major Lazer & DJ SNake featuring MØ – Lean On


Ez az év hipnotikus dala. Nem csak a klipet vették keletiesre, de a zenébe is érdekes hangzást csempésztek, így ezzel a számmal kampányolt minden, ami modern volt, fiatal, de közben hihetetlenül laza. Hallhattuk a tévében, Buzzfeed videókban, fesztiválokon és kávézókban. Ha azok között vagyunk, akiket nem idegesít a refrének közötti átkötés, akkor szeretjük ezt a dalt, és valószínűleg már rég a fülünkbe mászott.

Mark Ronson featuring Bruno Mars – Uptown Funk!


2015 a retró éve, mindent imádunk, ami régi (például a Lean on klipjében az énekesnő '90-es évekbeli külsejét.), ezért nem csoda, hogy Mark Ronson és Bruno Mars '80-as éveket idéző dala, klipjében a külvárosi vagányokkal ennyire sikeres lett. Szakértők szerint a ma divatos 120 helyett csak 115 ütem van benne percenként és ettől őrül meg érte mindenki… és persze a tánc miatt. Láttátok azt a videót, amit erre a számra 100 film táncos jeleneteiből vágtak össze?

Taylor Swift featuring Kendrick Lamar – Bad Blood


Taylor Swiftnek idén annyi jelölése van, hogy ha mindet elnyeri, akkor rekordot állít fel. Hol vannak már a régi, szőke, szemüveges diáklányos klipek, amivel megismerhettük Taylor Swiftet? Ez a videó annyi akciófilmet ötvöz, hogy fel sem ismerjük mindet, de van itt Kaptár, Kill Bill, Sin City, Millió dolláros bébi. A klip szereplőit sem bízták a véletlenre, olyan színésznők asszisztálnak Taylornak, mint Jessica Alba, Mariska Hargitay vagy Cindy Crawford, de a cikkben már említett Ellie Goulding is benne van.

Wiz Khalifa featuring Charlie Puth – See You Again


Újabb film-betétdal, ezúttal a Halálos iramban 7 című filmmé, amit nehéz elhinni a dal első 40 másodpercéből, de később sem lesz sokkal erősebb. Úgy tűnik, ez a film-széria is lanyhul. A zongorás betétből mindenképpen a 2000-es években népszerű brit James Blunt-féle érzelmes pop jut eszembe. Legalább van alternatíva azoknak, akiknek az eddigi jelöltek túl pörgősek voltak.

Szavazzatok az MTV Europe oldalán arra, amelyik szerintetek idén a legjobb volt!
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink