Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. szeptember 2., szerda

Let's go back to school!

Összeállította: Pataki Anett


Pataki Anett ezúttal egy olyan zenei válogatással készült, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az iskolához. Sulikezdő mixünket ajánlanám mindenkinek korra, nemre való tekintet nélkül, egy kis üveg kólával, és némi kakaós csigával! :)The Jackson 5: ABC (1970)


Egy kis klasszikus abból az időből, amikor Michael Jackson még egy fekete kisfiú volt. A dalt megannyi helyen hallhattuk már. Feltehetőleg az olvasók közül már senkinek nem okoz gondot az ábécé, de ez egy aranyos szám iskolakezdésre.Pink Floyd: Another Brick int he Wall Part 2 (1979)


A Pink Floyd dala a lázadóknak szól. A szám alapja az azonos című Part 1 egy részletét emeli ki. A „We don’t need no education” refrén olyan ikonikus lett, hogy a diáktüntetések rendszeresen felhasználják. Legutóbb Hoffmann Rózsa megheckelt honlapján volt látható.


Wheatus: Teenage Dirtbag (2000)

Ez a szám a Lúzer című amerikai gimis vígjáték zenéje, amiben a címszereplőt az Amerikai pite sztárja, Jason Biggs alakította. A dal a himnusza lehet a sulis plátói szerelmeknek, főleg, ha a egész kasztok választják el a szerelmest és kiszemeltjét.


Busted: What I go to School for (2002)

A háromtagú fiúbanda rendszeres szereplője volt a Popcorn és Bravo magazinoknak abban a pár aktív évükben 2000 és 2005 között. Kicsit rájuk nyomta a bélyegét a ’90-es évek, de gyerekként rajongtam értük. Ezt a számot a mai napig hallgatom, hiába a butácska téma: a fiú beleszeret a tanárnőbe.


My Chemical Romance: Teenagers (2007)

A végére pedig egy kis punk-rock a tinédzserek nem túl szimpatikus oldaláról. Klikkesedés, gúnynevek, kirekesztés. Nem mindegy mi van rajtad, hogy viselkedsz, mindek tetteted magad. Az mindegy, mi van belül, próbálj meg nem kilógni, mert a tinédzserek ijesztőek tudnak lenni.

banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink