Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. szeptember 13., vasárnap

Flashback: 3 sorozat, amit imádtunk

Írta: Tóth Judit

Ki ismeri a Csacska angyal című sorozatot? Emlékezünk még az elmúlt évtized legismertebb boszorkányos sorozatára? Miket néztünk a Walking Dead és a Trónok harca előtt? Három olyan sorozatról teszünk említést a következőkben, amik ugyan ma már nem futnak, de az előző évtizedben körmünket rágtuk a főhősökért, és napról-napra, hétről- hétre vártuk az újabb fordulatokat, és az utolsó rész után visszanéztük az összes videóra vett részt, és évről- évre maratont tartunk, csak úgy, nosztalgiázásképp.


Csacska angyal

2004-ben került a képernyőre, és noha 2005-ben láthattuk az utolsó részt, sikere mindmáig töretlen, az argentin sorozatot ugyanis 70 ország vásárolta fel. Az ifjúsági magazinok poszterek és cikkek hadát közölték le nekünk, és mi néztük, vártunk, énekeltünk. A Csacska angyal szappanopera létére tudott újat mutatni. Noha a második éved erőltetettre sikeredett, és az utolsó részre a szövevények az utolsó cseppet is kifacsarták a történetből, mindvégig egy fiatalos, lendületes, humoros sorozatot láthattunk a képernyőn, minden hétköznap a délutáni műsorsávban. A táncos zenés betétek sokat dobtak az egyébkét már-már szappanoperákban hagyományos történetalapon, Floricienta ugyanis a klasszikus Hamupipőke történet szenvedő alanya, aki szerelemre, szeretetre, és hírnévre vágyik, szerelme édesanyja, és lánya azonban megkeserítik az életét.


A sorozatból egyébként színdarab is készült a sorozat színészeinek közreműködésével, és kis keresgéléssel itthon is megvásárolható az a CD, ami a sorozat betétdalait tartalmazza.

Bűbájos boszorkák

Az utolsó rész után jött a felháborodás- a rajongók ugyanis folytatást követeltek. Azt mind a mai napig homály övezi, miért vetettek véget a történetnek, rebesgettek pletykákat anyagi gondokról, de most nem is ez a lényeg. 

Nyolc évadon keresztül varázslatban éltünk. A három Halliwell-lány minden részben megküzdött a gonosszal, legyen az szellem, démon, vagy gonosz boszorkány, a végén mindig ők győzedelmeskedtek. Néha feláldozták szerelmüket, magánéletüket, hogy megmentsék a világot, hogy a végére tökéletes heppi endben élhessék azt az életet, amit mindig is szerettek volna.


Noha a sorozatot már 2008-ban lezárták, időről időre újra képernyőre tűzik az ismétléseket, mert a varázslatot mindenki szereti.

Dr. House

A Dr. Hosue legújabb részének megnézésének megvolt a maga hagyománya. Szerda este, teljesen mindegy, mit néztél előtte, a Dr. House-ra átkapcsoltál. Mert imádtad a tudását. A bunkósságát. Mert egy rejtély tárult eléd. House dokit megfeleltethetjük Sherlock Holmesnak, aki kis csapatával hétről-hétre lerántotta a leplet egy rejtélyes kórságtól.

Ennek a sorozatnak is voltak hullámvölgyei, túlélte a forgatókönyvírók sztrájkját, és még a beleépített szerelmi szál sem tette tönkre, de az utolsó évadra elfáradt, az utolsó részek életmentő műtétként hatottak rá, mégis elcsépeltté tették, de reményt adtak a folytatásra.


A sorozat azt akarta, hogy szeresd House-t, hogy lásd, hogy a zsenialitásáért mennyit kell szenvednie. Hogy a környezete nem érti meg, hogy a fájdalom tönkre teszi, hogy az elvonó nem segít, hogy a szerelem nem ment meg. Neki az volt a végzete, hogy az utolsó részre könnyeket ejts, hiába volt érzéketlen bunkó. Kiválasztott volt, és ezt úgy nyomták le a torkodon, hogy észre sem vetted, mert épp nevettél, izgultál, vagy megbotránkoztál.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink