Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. szeptember 5., szombat

7 előadás, amit mindenképpen látnod kell szeptemberben

Az ősz beköszöntével a színházak is újra megnyitják kapuikat, és érdekesebbnél érdekesebb, új és régi előadásokkal várják a színházba látogatókat. A rengeteg bemutató és program között nem csoda, ha az ember hirtelen nem tudja, hogy hova is kapjon. Mi megpróbáltuk összegyűjteni azt a hét előadást, amit szerintünk vétek kihagyni szeptemberben.

A lepkegyűjtő – Centrál Színház

Egy felkavaró kétszereplős dráma részesei lehetünk a Centrál Színház idén bemutatott előadásának köszönthetően. John Fowles regénye Horgas Ádámnak köszönhetően nagyon mai, nagyon igaz, és nagyon személyes.

Carmina Burana – MüPa

A Szegedi Kortárs Balett előadásában elevenedik meg Carl Orff klasszikusa, amit Juronics Tamás koreografál. Az emberszerű barbár közösség rituáléi között fontos szerepet kap a Sors, a csalódások, örömök és félelmek.

Carmina Burana, forrás: szabadter.hu

Az olaszliszkai – Katona József Színház

Borbély Szilárd a magyar valóságot vetíti a nézők szeme elé a Katona József Színház legújabb előadásában. Az Olaszliszkán meglincselt tanár esete 2006 októberében járta be a magyar sajtót, most pedig a színpadon élhetjük újra a tragikus eseményeket.

Mágnás Miska – Budapesti Operettszínház

Szirmai Albert a Mágnás Miskával az operett-irodalom egyik legsikeresebb művét alkotta meg. a darabot eredetileg a Fedák Sári-Rátkai Márton párosra írta, dalait pedig a legfiatalabbtól az idősebbekig mindenki ismeri, ha csak A nő szívét ki ismerire vagy a Cintányéros cudar világra gondolunk. Az Operettszínház Peller Anna és Peller Károly főszereplésével tűzi színre a darabot.

Mamma Mia, forrás: Madách Színház

Mamma Mia – Madách Színház

Ki ne ismerné az ABBA örökérvényű klasszikusait?! A filmváltozatként világhírűvé vált történet ezúttal a Madách Színház színpadán folytatódik, és töretlen sikerrel kerül színre a következő évadban is. Népszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy a 2014-es bemutató óta már több, mint százszor csendültek fel a fülbemászó dallamok.

e föld befogad, AVAGY SZÁMODRA HELY – Örkény Színház

A darab kényes témát feszeget, hiszen központi kérdésköre a II. világháború zsidóüldözései. Mégis úgy képes tálalni mindezt az Örkény Színház előadása, hogy közben nem válik közönségessé, sértővé, mégis mer a felszín alá ásni.

e föld befogad..., forrás: Örkény Színház

Helyet az ifjúságnak – József Attila Színház

Az előadás, melyet Verebes István színpadra álmodott, időutazást kínál a ’30-as évek Budapestjére, nem is akárhogyan! A darabban a korszak ismert, klasszikus karakterei kelnek életre, a filmvászon helyett ezúttal a színpadon.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink