Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. augusztus 9., vasárnap

UploadedFilmszemle - avagy 3 film, amit már nagyon várunk

Írta: Tóth Judit

Nem a Fantasztikus négyes legújabb kifacsarása lett az év sikere- a közönség legalábbis nincs elragadtatva tőle. De ez a cikk most nem is ennek a filmnek a kritikája. Ahogy a sorozatok esetében is, a mozi világában is a nyár számít az uborkaszezonnak, hiszen az igazán ütős filmek (ahogy a későbbi Oscar-díjasok nagy része is) az év második felében jelennek meg. Mi 3 alkotást veszünk górcső alá, hogy megmutassuk, mire is számíthat a jó filmre éhes néző ősztől. 

Fekete mise

Ezt a filmet nem csak azért várom, hogy láthassam Johnny Deppet szinte teljesen felismerhetetlenül gengsztert alakítani.
Forrás: www.mozimaniaapp.hu

A Velencei Filmfesztiválon debütáló Fekete mise valami olyat hozhat, amit már rég nem láttunk. Egy olyan történetet, ami elejétől a végig fenntartja az egészséges feszültséget a nézőben, és egy olyan főhőst, aki velejéig taszító, a frászt hozza ránk, mégis megértjük őt, és izgulunk érte, és a történet végére azonosulunk vele. 

A film egyébként igaz történetet dolgoz fel. Whitey Bulgerről szól, aki a bostoni maffia tagjaként kezdte pályafutását, de később az FBI besúgójaként teljesedett ki a karrierje, hiszen ezáltal gyakorlatilag bármit megtehetett, amit csak akart. Ez jó alap lehet egy izgalmas történetnek. Vélhetőleg nem azok fogják imádni ezt a filmet, akik a robbanós, kocsitörős akciófilmekhez vannak szokva, noha már a trailerben is kapunk az akcióból egy adagot, viszont észben kell tartanunk, hogy ez egy gengszterfilm, aminek azért van egy alapvetően lassan építkező sémarendszere. Unatkozni biztosan nem fogunk, mert a színészgárda is kiváló, hiszen Johnny Depp mellett Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard és Dakota Johnson is szerepet kapott.


Equals

A Twilight óta sok víz lefolyt a világ összes folyóján, ez tette lehetővé, hogy kezdjünk Kristen Stewartra úgy tekinteni, hogy ne jusson azonnal a vámpírrá válásért könyörgő Bella az eszünkbe. Az Equals története ígéretesnek tűnik, bár nem új keletű. A jövőben járunk, és az erőszakmentesség érdekében kiirtották az érzelmeket az emberekből. Jön egy vírus, ami mindent megváltoztat, és a két főhős (Kristen Stewart és Nicholas Holt) érzelmei egy mindent elsöprő szerelemben teljesednek ki. Hogy mi lesz a végkifejlet? Nem tudom, de a Velencei Filmfesztiválon kiderül.

Everest

Jake Gyllenhaalnak nagyon megy mostanában. Szerepel az Everestben, ami 3D-ben mutatja be az 1996-os Mount Everest-tragédiát, ami 8 ember életét követelte.


A látványos, ám mégis tragikus alkotás mellett a Demolitionban is főszerepet játszik, melyben egy gyászoló bankárt játszik, melyben a romokban heverő életét kezdi újra. Panaszlevelekkel áraszt el egy italautomatákat forgalmazó céget, ez inditja el őt az újrakezdés útján. 

De visszakanyarodva az Everesthez, szeptember 17-től megint a Sanctuary-hoz hasonló élményben lehet részünk, amikor a táj három dimenzióban tárul elénk. Egyébként a szereposztás is egész jónak ígérkezik, hiszen többek között Keira Knightley és John Hawkes is megjelenik a vásznon. 


Hogy ez évi teljesítményéért kap-e Oscart, nem tudni, mindenesetre szurkolunk neki.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink