Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. augusztus 29., szombat

...minden munkámat a dobogó legelső fokára tenném - Mahó Andreával beszélgettünk

Mahó Andrea neve ismerősen csenghet a színházkedvelők számára, hiszen a népszerű színésznő számos szerepben bizonyított már az Operaház Fantomjától kezdve a Mary Poppinsig. Jövőbeli terveiről, színházi és énekesi munkáiról faggattuk.

forrás: www.newsee.hu
- Újabban arról hallani, hogy gyerek klubot indít. Mi a klub célja? Honnan jött az ötlet? Vannak hosszú távú tervei a klubbal kapcsolatban?

- A hír igaz. Valóban indul egy gyermek klub szeptembertől, aminek célja kulturális és emberi értékeket őrizni és teremteni. Fontos, hogy jól érezzük magunkat és változatos programokkal, élményekben gazdag lehetőségeket nyújtsak a gyerekek számára 6-18 éves kor között. Az ötlet gyakorlatilag a nyári jól sikerült tábor folytatása, ahol szuperül éreztük magunkat.Mindenképpen hosszú távban gondolkodom, annak látom értelmét.

- A klub mellett énekesnőként, színésznőként és szinkronszínésznőként is tevékenykedik. Fel tud állítani egy dobogót, és el tudja helyezni rajta a különböző területeket?

-Természetesen. Az igazság az, hogy minden munkámat szeretem, és minden munkámat a dobogó legelső fokára tenném. Énekesnőként, színésznőként illetve szinkronszínésznőként is bele tudom vinni teljes egészében magamat, és ugyanazzal a lelkesedéssel és szeretettel teszem a dolgom, mint a karrierem legelején.

-Melyik eddigi szerepe állt legközelebb a szívéhez? Van még olyan darab vagy szerep, amiben mindenképpen szeretne játszani?

- Amikor játszom, mindig a maximumot hozom, de a legközelebb Az Operaház Fantomjának Christine-je áll a szívembez, ez a szerep hozta meg számomra a hangos sikert a pályámon, és azóta is hálás vagyok neki. Idén három nagy álmom teljesült. Február 21-én közös koncertem volt a világhírű José Cura tenorral, amit egyszerűen imádtam, most My Fair Lady-ben játszottam Elizát, ami nagyon régi szerepálmom volt, és most a Muzsika hangjában Máriát fogom alakítani ősztől a Pesti Magyar Színházban. Ezen felül természetesen vannak olyan darabok, amikben még nagyon szívesen játszanék.

- A színházban tehát nagy munka folyik az új bemutató kapcsán. Hogyan készül a szerepre?

- A próbák még nem kezdődtek el, de hamarosan nekiállunk a korrepetícióknak, bár én a dalok többségét már ismerem, hiszen gyerekkorom kedvenc darabja volt a Muzsika hangja. Testileg, lelkileg és szellemileg készülök rá, és igyekezni fogok maradandó emlékkel megajándékozni a közönséget.


- Említette José Curát. nem áll Öntől távol az énekesi pálya sem, hiszen énekesnőként három szólólemeze jelent meg, és két zenei díjjal is büszkélkedhet. Várható esetleg valamikor a közeljövőben újabb lemez?

- A zene nekem a megnyugvás, és a legideálisabb eszköz az érzéseim kifejezéséhez. Nem tudnék nélküle élni. Bár a lemezpiac itthon kicsit akadozik, de nagyon szeretném még sok lemezzel megörvendeztetni az én közönségemet.


- Az éneklés mellett hallhatjuk Önt TV-ben is, hiszen sokat szinkronizál. Van kedvenc szerepe? Milyen nehézségekkel kell szembenéznie egy szinkronszínésznek? Van esetleg olyan színésznő, akinek kifejezetten szeretné a hangját kölcsönözni?

- Én nem érzem nehéznek a szinkront, persze már óriási rutinom van benne, ami sokat segít. Leggyakrabban rajzfilmeket csinálok, például én vagyok Dóra a felfedező hangja. A gyerekek egyből fel szokták ismerni a hangomat, ez nagy boldogsággal tölt el. Kedvenc szinkronszerepet nem tudnék és nem is szeretnék kiragadni, ahogy ismert színésznőt sem, mert úgy vagyok összerakva, hogy pont, amit csinálok, megszeretem. A szinkronstúdióknak van egy külön hangulata, amit elvarázsol a munkán kívül is, nagyon jókat lehet nevetni a kollégákkal. 

- Ha nem a szinkronstúdióban tölti az idejét, hol találkozhatunk önnel koncerten vagy egyéb rendezvényen a közeljövőben?

- Szeptember 4-én, Zrínyi című darabban fogok debütálni, mint Zrínyi felesége stílszerűen Szigetváron és készülök év végén egy jótékonysági koncerttel.

Készítette: Tóth Judit
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink