Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. augusztus 1., szombat

József Attila Színház - évadismertető

Ősszel elkezdődik az új, 2015/2016-os színházi évad. A következőkben a József Attila Színház bemutatóiból kaphattok ízelítőt.

Szeptemberben több bemutató is lesz, ezek közül az egyik Eric Assous Boldogság című vígjátéka, amelyben a férfi és a nő keresése, találkozása majd szembenállása kerül előtérbe. Mi a boldogság, kinek mit jelent? Össze lehet egyeztetetni a különböző nézeteket?

A másik, egy héttel későbbi előadás pedig a Helyet az ifjúságnak zenés komédia. Aki szereti a retrot és szívesen elevenítené fel a XX. század elején lévő Budapestet, annak kötelező megnézni a darabot. Szerelem, pénz, nevetés – minden, amit a mozikban szoktunk látni, de ezúttal élőben.

Helyet az ifjúságnak

Októberben az egyik klasszikus Shakespeare dráma, az Othello is színpadra kerül. Szerelem, gyűlölet, ármánykodás – a drámák alapreceptje, a végkifejlet pedig többek között ez a Shakespeare-dráma is. A Desdemonába való szerelem az egyik ok, a másik pedig a katonai hatalom, ami miatt Othello-t nem szívlelik, sőt folyamatosan terveket szőnek ellene.

Még ugyanebben a hónapban a Bűntény a Kecskeszigeten című dráma is látható lesz, Ugo Betti, XX. századi olasz író műve, amely elindította őt a világsiker felé – nem véletlenül. A három magányos nő fájdalomból és ösztönből cselekszik, de a bűn megkeseríti életüket itt is, hiába húzódtak vissza a szigetre; mi történik a Angelo-val, ki a felelős, kaphatnak-e feloldozást a nők...

Egy nappal később pedig a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj mesejáték elevenedik meg. Népmesei elemekből építkezik, már a fiúk neve is az eredeti mesére hajaz, valamint a terülj-terülj asztalka, az aranyat tüsszentő csacsi és a furkócska is ezt erősíti, azonban itt Anna szerelméért esengenek a fiúk. Szolgálatuk után hazafele tartanak, az ajándékokkal azonban már nem annyira szerencsések és itt kezdődik a bonyodalom – vajon melyikük kapja meg a lányt?

Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj

Novemberben  A három sárkány színmű lesz látható, amely Hunyadi Sándor szatirikus színdarabja. A három sárkány a három nagynéni, akiktől az unokaöcs folymatosan pénzt kér. Mikor Budapestre kell elvinni neki a pénzt, az apa, id. Csaholyi Balázs vállakozik erre; azonban a nénik nem kapnak hírt a Csaholyikről már egy jó ideje, így együtt utaznak fel, hogy kiderítsék, mi történt.

Decemberben az Angyalföldi ballada című, zenés balladát tekintheti meg a közönség. A '60-as évek világát idézi meg a mű, kellő tragikussággal ábrázolva az akkori világot, és a szegénységből kitörni akaró Makra Vince alakját. A szerelmi szál is megjelenik, az elvált, gyerekes asszony, Gabi személyében.

Februárban az Arzén és levendula bűnügyi bohózat, vígjáték kerül színpadra. A történet Brooklyn-ban játszódik a második világháború idején. A két Brewster nővér, Abby és Mártha kedvesek, jótékonykodnak – de arról nem tud a szomszédság, hogy olykor-olykor idősödő agglegényeknek arzénnal ízesített ribizlibort szolgálnak fel, majd temettetik el őket a pincében. Mit szól ehhez unokaöccsük, Mortimer, amikor kiderül? A néniken kívül a család többi tagja sem hibátlan; Mortimer nagyapja hullákon kísérletezett, öccse Theodore Roosevelt-nek képzelni magát, bátyja pedig átoperált arccal menekül a rendőrség elől; vajon öröklődik az őrültség, vagy alapíthat családot friss nejével, Helennel?

Írta: Kovács Alexandra
Fotók: József Attila Színház
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink