Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. augusztus 1., szombat

In Memoriam Sinkó László

Meghalt Sinkó László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze. Sinkovits Imre – 2001-ben elhunyt Nemzet Színésze – öccse. Rövid összeállításunkban rá emlékezünk.

Sinkó László 1940-ben született, 1962-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezután a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, majd 1966-tól a Nemzeti Színház tagja lett, ahol 1982-ig játszott. Ezután a Katona József Színházhoz, majd az Új Színházhoz szerződött. 2003-tól újra a Nemzeti Színházban játszott.

Nem csak színházban láthattuk, a hangját is számos színésznek kölcsönözte. Leggyakrabban Anthony Hopkins magyarhangjaként hallhattuk.

1972-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1982-ben Érdemes, majd 1987-ben Kiváló művész címet kapott. 2013 óta a Halhatatlanok Társulatának tagja, a Nemzet Színésze címet 2014-óta viselte.

Fotó: origo
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink