Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. augusztus 28., péntek

In memoriam Fejes Endre

Életének 92-dik évében elhunyt Fejes Endre. A Kossuth- és József Attila-díjas író nevéhez kötődik többek között a Rozsdatemető, illetve a Jó estét nyár, jó estét szerelem című regény, melyből a Vígszínház 1977-ben musicalt készített.

Forrás: nol.hu

"Jó lesz idejekorán rendőrkordont vezényelni a jövő köré. Mert gondold csak el, gyalogolsz büszkén, boldogan, elöl a jövőbe, a többiek meg, ne adj Isten, másfelé kanyarodnak, igen kínos volna az. Tenned kell valamit védekezésül, ne mászkálhassanak összevissza más irányba, mint amit bölcsességed megszab nekik. Ha egyetlen pillanatra nem ügyelsz nagyon, ott maradhatsz a jövőben magad. És se ma, se máskor, soha senkit nem érdekel az, amit csinálsz."

Ebből a kötetből a musicalt megelőzően, 1972-ben film is készült Szőnyi G. Sándor rendezésében Harsányi Gábor, Halász Judit, Kállai Ferenc, Törőcsik Mari, Tábori Nóra, Tordai Teri, Tolnai Klári és Zenthe Ferenc szereplésével. 

Részlet a filmből
forrás: www.mediaklikk.hu

"HA VAN szerelem, és van, megjelenik szegénynél, gazdagnál. Nagy ünnep, semmihez nem hasonlítható, gyönyörű tűzijáték. Majd e szédítő csoda, hosszabb-rövidebb varázslat után, aláhull, eltűnik a sötétben."

Fejes Endre 1962-től  nem csak regényeket irt, a magyar színházak folyamatosan játszották műveit, melyekben a kisemberek, a munkások világát mutatta be. 


A Pesti Színház műsorán ismét szerepel a Jó estét nyár, jó estét szerelem, melyet a nézők szeptember 6-tól tekinthetnek meg. 

"Elfogadom az örökös mosolyt. Én nem kapok borravalót soha, senkitől. A mosoly mégis ott lesz mindig az arcomon. És letörölni, azt nem engedem. Mosolyogva ütök majd vissza mindig. Mosolyogva, de erősebben."

Az idézetek forrása: www.citatum.hu
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink