Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. augusztus 26., szerda

Egy Eurovíziós nyertes: Alexander Rybak

Írta: Pataki Anett

Idén augusztus 20-án elmaradt a már szinte megszokott vihar, így aki kimozdult, nyugodtan élvezhette a megannyi szabadtéri programot. A fővárosban a tűzijátékon és Királydombon előadott István, a királyon kívül a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is akadt látnivaló. A magyar Virtuózok komolyzenei tehetségkutató résztvevői mellett az Eurovízió győztes norvég hegedűművész, Alexander Rybak is fellépett.

Forrás: www.dailyscandinavian.com
A 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválnak a moszkvai Olimpiai Stadion adott otthont. Elhangzottak a szokásos popdalok, láthattuk olyan produkciókat, amik inkább a vizuális ingerekkel szerették volna megnyerni a nézőket, és voltak, akik szomorkás, népi motívumokkal vegyített hagyományosabb dalt adtak elő. Közülük tűnt ki a norvég versenyző, aki egy hegedűvel olyan produkciót varázsolt a színpadra, ami egyből az első helyre juttatta.


A dobogón Norvégia, Azerbajdzsán és Izland álltak a dalfesztivál végén. Norvégia 1995 óta nem nyert, ez volt a harmadik győzelme. Az elhangzott dal a Fairytale (vagyis Tündérmese) volt, ami addigra már meghódította Norvégiát. Hegedűszó és népzenei elemek tették különlegessé, valamint az, hogy az előadó maga írta és komponálta. A szöveg magánéleti ihletésű, amitől őszinte és átérezhető - így kell profitálni egy szerelmi csalódásból.

Alexander Rybak egyébként 1986-ban született Fehéroroszországban, zenészcsalád gyermekeként. Az Eurovíziós Dalfesztivál idején még csak 23 éves volt. Ekkortájt indult be a karrierje, ami azóta is töretlen. A hegedű a védjegye; nem tömegslágereket gyárt, hanem élvezhető könnyűzenét. Hiába köthető a nevéhez többek között az Így neveld a sárkányodat mozifilmek zenéje, visszahúzódó, mosolygós fiú maradt Oslóból.

banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink