Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. július 24., péntek

Nyári könyvajánló

Összeállította: Szöllősi Betti

A vízpartra, a hűvös szobába, egy hosszú útra társként vagy unaloműzés gyanánt Szöllősi Betti kiválasztott pár könyvet, amelyet most az Uploaded Magazin olvasóinak ajánl. Fogyasztásra jégkrém, üdítő vagy egy nagy zacskó sós rágcsa, esetleg gumicukor javallott :)

David Keyes: Virágot Algeronnak

Lehengerlő könyv volt, attól függetlenül, hogy már a fülszöveg alapján tudni fogjuk a könyv történetét, elejétől a végéig. Mégis ezen információk birtokában a végsőkig hittem, hogy Charlie nem lesz megint szellemileg olyan szinten, hogy ablakon keresztül nézze a világot és amikor ez megtörtént, engem legalább annyira rosszul érintett, mint őt. De ki haragudhatna a régi Charlie-ra, hogy követelte vissza az Őt megillető testet, a helyét? Vagy kinek a hibája, hogy nem sikerült a kísérlet? Charlie Gordon közel hatszáz oldalon megjárta a mennyet és a poklot -és ki ítélné el azért, mert nem akar visszamenni? És hogy melyik volt melyik? Azt mindenki döntse el maga. 
Apropó. A virágot ne felejtsétek. A virágot ne felejtsétek Algernonnak.

Ez miért nem lett eddig kötelező olvasmány?!

Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek

Az idei Oscar gálán figyeltem fel a filmre, aminek ez a könyv szolgált az alapjául. Régi rossz szokásom, hogy előbb mindig a könyvet olvasom el és csak utána nézem meg a filmet – a csalódottság így szinte biztos. De én már csak maradok ilyen. 
Lélegzetelállító, ugyanakkor szívszorító könyv. Főhősnőnk szemén keresztül láthatjuk a tökéletes világot, a sikeres professzornő életét, az őt körülvevő családot… és az alattomos betegséget, ami lesből támad, mindenféle figyelmeztetés nélkül. És, mint ahogy Alice a könyvben is írja: az Alzheimer-rel nem lehet alkudozni. Nem lehet felajánlani az amerikai elnökök nevét cserébe a saját gyermekeid nevéért. Az Alzheimer egy jó kártyás. A végén mindig mindent visz, nemre és korra való tekintet nélkül. Ha tetszett a Virágot Algernonnak, akkor feltétlenül olvasd el ezt is.

Stephen King: Álom Doktor


Igyekeztem lassan olvasni, nagyon-nagyon lassan de a jó dolgok soha nem tartanak örökké. 
Régóta motoszkált a fejemben, hogy vajon mi történt Dokival a Panoráma után – és itt a válasz rá. 
Imádtam, ahogy a könyv oldalról oldalra választ adott a miértekre és közelebb vitt a Panorámához. Az Igaz Kötés hátborzongató hordája minden egyes alkalommal meglúdbőröztetett és tetszett, hogy a tagok karaktere felett nem csak elsiklott King, hanem szépen meg is formálta őket. Mondjuk Kalapos Rose érdekelt volna, hogy s miként lett vezető – hol született, hol cseperedett fel… De magáról az üres ördögökről is szívesen megtudtam volna többet. Mivel az utolsó oldalon, hála Mamónak, mind kilehelte a lelkét, erről könyvet valószínűleg nem fogunk olvasni :) De Kingtől persze minden kitelik, a szó pozitív értelmében! :) 
Azon szinte meg sem lepődtem, hogy Dant először, mint iszákost pillantjuk meg újra a könyv hasábjain, mint ahogy az sem, hogy az így megélt kokós sztorijának fantomképe végigkísérte az egész könyvet. Miután megvallta bűnét, pont az történt, amire számítottam: hallgatósága nem tulajdonított olyan nagy jelentőséget neki és nem is gondolták, hogy olyan égbemarkolóan nagy bűn lett volna. De ugye ezeket a bűnöket magunknak kell cipelnünk. 
Az Álom doktor a maga nemében egy lenyűgöző könyv, ami méltó folytatása a Ragyogásnak, mind hangulatában és misztikumában egyaránt. Ismerős karakterek köszöntek (vagy inkább hörögtek) vissza az oldalakról na és a Panoráma. 
Engem borzaszóan érdekel Abra további életének alakulása. King bácsi, hallod ezt? 
Ha Doki megért egy könyvet, akkor talán Abra is! :)
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink