Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. július 19., vasárnap

In Memoriam Koltai Tamás

„Életének 73. évében váratlanul elhunyt szombaton Koltai Tamás színikritikus, színházesztéta, újságíró” – A Jászai- és Pulitzer-díjas újságíróra emlékezünk.

Kevés olyan színikritikus él/élt Magyarországon, akinek a nevét többen ismerték volna, mint Koltai Tamásét. 1942-ben született, 1965-ben végzett az ELTE-n. Már az egyetem évei alatt a Madách Színház dramaturgja lett, 1968-tól 1987-ig pedig a Színház című folyóirat munkatársa volt. 1990-től főszerkesztőként tevékenykedett a lapnál. Mindezek mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanított.


Számtalan műve jelent meg, melyek közül a legismertebb talán 1994-ben megjelent Négy kritikus év című könyve. Legutolsó kiadott munkája 2015-ben jelent meg, Tapsrend – Öt év nézőtéren és köztéren címmel.

Munkásságát számtalan díjjal tüntették ki, 1987-ben Jászai Mari-díjat kapott, 2007-ben A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2011-ben pedig Joseph Pulitzer-emlékdíjat adományoztak neki.

Fotó: atv.hu
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink