Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. június 16., kedd

Szenvedély és ráció- kiállításon jártunk

Írta: Tóth Judit

A szentendrei MűvészetMalom aktuális kiállítását tekintettük meg, amit egyébként minden érdeklődő megtehet június 5. és szeptember 6. között. Perlrott Csaba Vilmos életmű-kiállításáról röviden.


Nem művészettörténészi képesítéssel érkeztünk a kiállításra. Kellemes nyári estén vagyunk, és valami kikapcsolódásra vágyunk. Perlrott Csaba Vilmos kiállítására csak éppen annyi plakát hívja fel a figyelmet Szentendre utcáin, hogy úgy érezzük, hogy a meghívástól való ódzkodás után mégis megtekintsük a kiállított festményeket.Az 1880-ban Békéscsabán született festő megjárta Párizsban a Julian Akadémiát és az Académmie de la Grande Chaumiere-t is. Voltak egyéni kiállításai is, élt Németországban, majd Szentendrén is.


Expresszionista vonások jelennek meg a festményeken, amik egyébként hétköznapi képsorokat jelenítenek meg. Utcákat, tereket, csendéleteket, aktokat, vázlatokat láthatunk, így azok, akik már láttak hasonló, kisebb kiállítást, és nem értenek a képzőművészethez, minden bizonnyal nem fogják élvezni a képeket, hiszen több, hasonló stílusú kép követi egymást, és mint mondtam, egyáltalán nem nevezhetőek extrémnek a témák.Viszont kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik mindazok számára, akik egy effajta szellemi többlet kifejezési formáira fogékonyak.


banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink