Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. június 4., csütörtök

Körkép- mi történt mostanában?

A következőkben a sajtóhíreinket olvashatják.

III. Fröccs és Barbecue Fesztivál

2015. június 12-14 között rendezik meg a III. Fröccs és Barbecue Fesztivált, melynek idén az Egyetemisták Parkja ad otthont. A szervezők ezalkalommal is neves bortermelők szomjoltó nedűit-, és forró grillrácsokon készült sülteket kínálnak vendégeik számára. Június második hétvégéjén a szervezők minden lelkes grillezni vágyót a Duna partra csábítanak, ugyanis a felállított grillsütőkön szakácsok segítségével elsajátíthatják a barbecue fortélyait. A rendezvény egyik fő attrakciója Tibi Atya standja lesz, ahol a rendezvény első napján, pénteken 5000 db ajándék fröccsöt osztanak ki a látogatóknak. 

Idén külön figyelmet kapnak a grilles street food éttermek és az egyre népszerűbb Food Truckok is. A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen, úgy, mint a különleges házi fűszerek, olajok, mézek, szószok és sütőeszközök. A rendezvényen kiállító kiemelt éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús és zöldség félék grillezett formáit ízlelhetik meg a látogatók. A finom ételek mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. A már megszokott fröccsök úgy, mint: kisházmester, hosszúlépés, viceházmester, kisfröccs, házmester, nagyfröccs, háziúr, sóher, mafla, polgármester, csatos, lámpás, Krúdy fröccs, kőműves fröccs mellett nem csak bor alapú, hanem vodka, whisky és sör spriccerek lesznek megtalálhatóak.

Így épült az 1000 négyzetméteres virágszőnyeg Budapesten

2015. június 3, Budapest: Nemrégiben 1000 négyzetméteren, 40.000 virággal köszöntötték a magyar nőket Budapesten. Az ország valaha volt legnagyobb elvihető virágszőnyege a Danone Activia-nak köszönhetően valósult meg annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a nők mindennapi helytállására, odaadó munkájára.

Magyarországon soha nem készítettek még ekkora, és ilyen összetett elvihető virágszőnyeget. Az 1000 négyzetméteren elterülő,káprázatos színekben pompázó virágos képet, a Debreceni Virágkarneválokról is ismert Gulyás Tamás – aki hazánk egyik vezető virágszobrásza -  vezetésével 50 ember építette, 12 óra alatt. A virágszőnyeg elkészítéséhez az alkotók 10 féle különböző szálas és cserepes növényt használtak, amelyeket éjszaka 4 kamion szállított a helyszínre. Összesen több mint 40.000 darab petúniából, begóniából, bársonyvirágból, paprikavirágból, mézvirágból, szalmarózsából, sóvirágból, krizantémból, rózsából, liliomból, kálából, gerberából, és zöld díszítés gyanánt Normann-fenyőből, arália- és robellinipálma levelekből állt össze az alkotás. Az egyedi virágzó kép motívumai és színei amellett, hogy egy szépséges  virágalkotássá álltak össze,  egyben a női szerepek sokféleségére igyekeztek felhívni a figyelmet.
Dr. Szöőr Anna: Betegséget okozhat a családon belüli tabu és hazugság

Idővel pszichés zavarokhoz, sőt  pszichoszomatikus megbetegedésekhez is vezethetnek a kegyesnek hitt párkapcsolati élethazugságok.

Míg egyesek szerint a kegyes hazugság a hosszú házasság titka, másoknál egyáltalán nem fér bele, hogy ne az igazat mondják a párjuknak. Dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus szerint az utóbbiak teszik jól, hiszen bár a hazugságok rövid ideig komfortosabbá tehetik az életünket, idővel komoly betegséget is okozhatnak.

"Több újrakezdőm panaszkodik arról, hogy idősebb korukban egyre nehezebben tudják feldolgozni a korábban kegyesnek hitt élethazugságukat,  és ez az évek előrehaladtával gyakran pszichés zavarokhoz, sőt  pszichoszomatikus megbetegedésekhez  vezethet. Tapasztalatom szerint a leggyakoribb tabu téma a házasságban fogant, de nem a férj  által nemzett, vagy  a családapa házasságon kívül, úgymond balkézről született gyermeke, esetleg az örökbefogadott utód valós eredete. Majdnem ugyanekkora feszültséget okozhat egy korábbi, letagadott házasság, vagy az együttélők valós származása: eltitkolt vallási kötődése, etnikai hovatartozása" - mondta a szakember, aki szerint a tabunál nincs kínzóbb, gyötrelmesebb érzés.

Ha titokban maradnak ezek az élethazugságok, akár életre szóló szorongást, depressziót, üldöztetési mániát is kifejleszthet a titok őrzőjében. Ha pedig megtörténik a lelepleződés, törvényszerűen  bekövetkezik a családi tragédia. Ennek elkerülésének egyetlen módja a családon belüli őszinteség.

"Aki azt reméli, hogy soha nem derül fény a korábbi kicsapongására, önmagát áltatja. Az időben megejtett párbeszéd az érintettekkel megelőzheti a feleket váratlanul érő trauma okozta mély fájdalmat. Minden házasulandónak ismernie kell a párja múltjának fontosabb részleteit, amelybe feltétlenül  beletartozik az, hogy volt-e már férjes, vagy nős, van-e gyermeke, esetleg tartott-e fent homoszexuális viszonyt. Ahogy egy házasságon, vagy élettársi kapcsolaton belül sem lehet tabu, ha a hosszú ideje kívánt gyermek mástól, azaz nem a férjtől fogant meg, akár élettani összeférhetetlenség, akár a köztük lévő súlyos, tudat alatt működő lélektani ellentmondások miatt" - tette hozzá Dr. Szöőr Anna.

A jogász-pszichológus arra is emlékeztet, hogy a szülőknek minden esetben gondolniuk kell az ütközőponton álló gyermekeire, akik mit sem tehetnek az egészről. Gyenge vigasz az, hogy ilyenkor a tabu fenntartója, vagy abban éppen elbukó szenved a legjobban lelkiismereti okok miatt, hiszen a kegyes élethazugságával  tönkre teheti a benne bízók boldog , őszinte családba, akár  jövőbe vetett hitét.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) üdvözli annak tényét, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hatáskörébe utalta az ügyét. A nyomozás lehetőséget teremt a szervezet körül kialakult helyzet megnyugtató tisztázására, amely eminens érdekünk. 

A hivatalos közlemény szerint valamennyi feljelentést egy eljárás keretében vizsgálják, így valószínűsítjük hogy az NNI az MPB május 29-én kelt feljelentése alapján is nyomoz. Az elnökség felkérése alapján az ügyvédünk által ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést a BTK-ba ütköző cselekmények miatt. A nyomozóhatóság munkáját segítve a Magyar Paralimpiai Bizottság több kulcsfontosságú dokumentumot is megküldött a rendőrség számára.

Ezzel egy időben már megtettük a szükséges jogi lépéseket a Magyar Paralimpiai Bizottságról és elnökéről, Gömöri Zsoltról a hecckampány részeként a médiában megjelent hamis állítások kapcsán is.

Az MPB természetesen minden szükséges adatot, információt, dokumentumot a hatóság rendelkezésére bocsát, együttműködik a nyomozás sikere érdekében.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink