Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. június 30., kedd

Grey: a Szürke 50 árnyalata Christian szemszögéből

Írta: Tóth Judit

Beszélünk róla. Megint. Nem volt elég a nagy szürkeötvenes moziőrület, máris itt a következő "agybaj": Christian Grey szemszögéből is megismerhetjük az agyonrágott csontot. Mamipornó káromkodásszűrő nélkül.


Londonban már minden kisbolt hemzseg E. L. James legújabb szellemi termékétől, amiből mellesleg kaphattunk már ízelítőt a trilógia befejező kötetében. Egy nyúlfarknyi fejezetben olvashattunk részleteket, melyek Christian nézőpontját hivatottak bemutatni, most azonban egy teljes könyvet foghatunk a kezünkben, amely a The Mail on Sunday kritikusa szerint szexibb, realisztikusabb, hiszen még mélyebben beláthatunk Grey lelki világába, megismerhetjük a traumáit, és sokkal szabadabb nyeli kifejezéseket használ. A kritikusok többsége azonban nincs elragadtatva a műtől. Szerintük nem lehet ezt a könyvet úgy elolvasni, hogy ne kívánjuk a főhőst a börtönbe. A már megszokott "szerelmi melodrámaszál" kifordul önmagából, és üres, hatalomvágytól és irányításmániától előre haladó történet, hiszen Christian alapvető jellemvonásai itt sokkal jobban kirajzolódnak.


Na, de mit mondanak az olvasók? Twitteren olvashatók beszélgetések, melyek erősítik a kritikákat, az olvasók szintén szót emelnek a mellett, hogy a főhősnek börtönben lenne a helye, feltették a kérdést, hogy a szerző a nőket vagy az angol nyelvet utálja-e jobban, és unalmasnak, tartják. 

Ugyanakkor biztosan alapdarab lesz minden Fifty Shades rajongó könyvespolcán, hiszen a történet új, keményebb megvilágításból is az olvasó elé tárul, és kikapcsolódási formát jelent következő mozifilm megjelenéséig.


banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink