Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. május 7., csütörtök

Egy kis bulvárDr. Szöőr Anna: Létezik a női üvegplafon

Hiába lenne rá alkalmas, sok nő az anyaság miatt nem juthat feljebb a munkahelyi ranglétrán. A jogász-pszichológus konkrét megoldást javasol.


Az anyaság és a csúcskarrier jelenleg szinte törvényszerűen kizárják egymást. Több kórházi főorvosnőt ismerünk, de annál kevesebb főigazgató főorvosnőt. A rendőrségi hierarchiában elenyésző az ezredesek száma, míg igen sok az alezredes asszony, amely rang a szolgálati idő szerint és nem az érdemeik alapján illeti meg őket. Bankigazgatónőket ismerünk, bank vezérigazgatónőket viszont nem. Dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus szerint ez az üvegplafon elméletnek köszönhető. 

"Anyák napjára  készülődve több barátnőmnek felvetettem, milyen csodálatos érzés az, hogy az anyaság öröme kárpótol minket a szakmailag megalázó üvegplafon elméletért. Legnagyobb meglepetésemre az értelmiségi nők egy részének fogalma sem volt magáról a kifejezésről, majd amikor elmagyaráztam a jelentését, felháborodtak a jelenségen és nem értettek egyet azzal, hogy az anyaság és a csúcskarrier törvényszerűen kizárják egymást" - mondta Dr. Szöőr Anna.

Az üvegplafon elmélet egy esélyegyenlőségi fogalom amely azt jelenti, hogy a nők, pláne a többgyermekes anyák  eljuthatnak ugyan a munkahelyi hierarchiában a középvezetői szintig, de nem tudnak áthatolni egy láthatatlan mennyezeten, azaz a felsővezetői szintet már csak igen kevesen érik el.

"Élettanilag és anatómiailag bizonyított tény, hogy a női agyféltekék összehangolt működése több egyidejű feladat ellátására is képessé teszi a szebbik nemet. Pszichológiai tesztek alapján kimutatható az anyák kiváló empátiás készsége és magas felelősségtudata, amely tulajdonságok összessége a felsővezetésben elengedhetetlen. Kérdés az, hogy az evolúció során miért alakult ez így? A válasz: maga az anyaság. Egy jó képességű ember mindent meg tud tanulni, de nem hagyhatjuk elveszni a munkaerőpiacon azokat a tulajdonságokat, amelyek a nőknél szinte reflexesek. Az empátiás készség, magas felelősségérzet, egyszerre többfelé figyelni tudás szoros összefüggésben van az anyai ösztönökkel. Véleményem szerint át kellene engedni a nőket az üvegplafonon, mert élhetőbb lenne tőlük a világ. Ebben komoly segítség lenne, ha a téma bekerülne a köztudatba, és az országgyűlés megszavazna egy női kvótát" - tette hozzá Dr. Szöőr Anna.


Japán módszerrel karcsúsodik Nyertes Zsuzsa

Az 56 éves színésznő a szokásosnál merészebben vetkőzik egy darabban, ahol a dekoltázsát, a karjait és a lábait is lenge öltözetben mutatja meg a közönségnek. A bemutatóra egy különleges zsírbontó technikával lendült formába.

Az 56 évesen is gyönyörű Nyertes Zsuzsa után a mai napig megfordulnak a férfiak az utcán, ám ő mégsem elégedett teljesen önmagával. A színésznő korabeli kollégáival ellentétben a mai napig vállal olyan szerepeket, ahol a szokásosnál merészebben kell vetkőznie, és bár jó géneket örökölt, elérkezettnek látta az időt, hogy külső segítséget kérjen. Zsuzsa a plasztikai beavatkozások ellenzője, egy "legális" megoldással viszont szívesen él. Néhány hete egy Magyarországon újdonságnak számító, japán ultrahangos zsírbontó technológiával, a Narl gépével és edzésmódszerével formásodik.

Fotó: Steiner Gábor 

"Ez egy olyan zsírbontó gép, amitől nem csak akkor karcsúsodik az ember amikor rajta van a testén, hanem a zsírbontásért felelős noradrenalin hormont is beindítja, és a kezelés után negyedórás tornával szinte egyórás edzést vált ki. Ez nekem nagyon tetszett, mert mostanában nem nagyon tudtam eljárni tornázni. Egyedül lusta vagyok, de amikor megmondják, hogy mit kell csinálni, nagyon maximalista tudok lenni. Az edzőm, Szilvi egy olyan gyakorlatsort vezényel le nekem mindig, amivel a karom, a hasam, a hátam és a fenekem is jól meg van mozgatva, jó izomlázas is szoktam lenni. Érzem, hogy nem csak fogyaszt, hanem izmosít is a dolog. A kajálásra viszont nem figyelek oda. Szeretek jókat enni, és mivel eddig sem híztam el a finom ételektől, megnyugodtam, hogy ezután sem fogok" - mondta Nyertes Zsuzsa, aki fantasztikus formába lendült a premierjére.

"Ami még nagyon inspirált, hogy pont két héttel voltam egy új darab, a Nem válunk el című darab bemutatója előtt amikor ezt elkezdtem. Ebben egy színésznőt játszom, aki a második felvonásban neglizsére vetkőzik le. Megmutatom a dekoltázsomat, a karomat és a lábakat. Csak egy francia bugyi, egy neccharisnya és egy princess van rajtam, ahogy azt kell. Azért nem baj, ha a színpadon nem kell behúznia az embernek a hasát, hanem elengedheti magát. Nekem lényeges, hogy jól érezzem magam a színpadon, mert akkor a közönség is jól érzi magát, és felhőtlenül tudok szórakoztatni. Most több önbizalmat kaptam, hogy ledobjam a cuccaimat a világot jelentő deszkákon" - mesélte a színésznő, aki azt is elárulta, hogy miért vállal még mindig ilyen szerepeket.

"Kérdeztem a 22 éves lányomtól, hogy nem ciki-e a színpadon való vetkőzés, mert nekem már az anyaszerepeket kéne játszanom. Azt mondta, hogy nyugodtan vetkőzz, mert az anyaszerep még csak itthon megy neked. Én pedig nagyon adok a véleményére" - tette hozzá.

Nyertes Zsuzsa edzője is mindent megtesz azért, hogy a színésznő még sokáig jó formában legyen a színpadon.
"Zsuzsa nagyon szorgalmasan és hetente többször jár hozzánk, ami az egyik legfontosabb összetevője a karcsúságnak. Minden fogyás kulcsa a rendszeresség, ezért is haladunk nagyon jól. Zsuzsának fiatalokat meghazudtoló energiája van, még akkor sem hagyja abba, amikor szünetet adnék neki, hanem elkezdi a következő feladatot. Nagyon szeretem a Zsuzsát edzeni, mert a  személyiségével feldobja a szürke edzői hétköznapjaimat" - mondta Rénes Szilvia, a Narl munkatársa.

Magyar kisfiú a világ legjobb gyermekmodellje

A 9 éves Szekeres Rolandot választották a világ legjobb kifutó és fotómodelljének Törökországban

Néhány napja rendezték meg Törökországban a Festival Model and Talent World nevű nemzetközileg is rangosnak számító világméretű gyermekmodell versenyt, amelyen 15 ország képviseltette magát. Az öt napos versenyen a gyermekeknek különböző feladatokat kellett megoldaniuk, esténként pedig a kifutón is bizonyítaniuk kellett.


A Sztárcsemete Hungary szervezésében kiutazott magyar indulók ügyesen helytálltak és komoly sikereket értek el. Fiú kategóriában a 9 éves Szekeres Roland Grand Prix Supreme címet kapott, ezzel ő lett a világ legjobb kifutó és fotómodellje 2015-ben. Rajta kívül Kohári Sára, Tóth János, Taricska Luca, Taricska Viktor és Menyhárt Mia képviselték Magyarországot.

A mostani eredmény is azt bizonyítja, hogy a nemzetközi mezőnyben kiemelkedően erősek a magyar kisfiúk. Roland előtt idén januárban Kovács Tamás Péter lett első helyezést ért el Moszkvában, tavaly pedig Császár Patrik ért el komoly sikereket. Kislányok közül januárban Kovács Lili hozott haza Grand Prixet Moszkvából.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink