Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. március 3., kedd

Programajánlók nőnapra

A nőnap nem csak a virágokról, csokoládéról, és a meglepetésről szól. Figyelem, megértés, tolerancia, és számos kérdés előkerül ezen jelentős nap közeledtével, amit mindenki más módon próbál kiemelni és feldolgozni. Az Uploaded Magazin néhány  érdekes programot ajánl erre a napra.

Magyar Attila és Hajdu Steve a színpadon ünnepli a nőket

2015. március 8-án, délután 3 órakor, a Nemzetközi Nőnap alkalmából egy igazán fordulatos vígjátékot láthat a közönség a Duna Palota színpadán, Gallusz Nikolett, Magyar Attila és Hajdu Steve előadásában. A Szerelem, Ó!című darab kapcsán a színészeket kérdeztük a közös munkáról, párkapcsolatokról és természetesen a nőkről.


Murray Schisgal, amerikai író és producer komikus vígjátéka, a Szerelem Ó!, 1965-ben debütált a New York-i Broadwayn. Még ugyanebben az évben Tony díjra is jelölték, és bár a szobrocskát végül nem Murray Schisgal vitte haza, ennek ellenére mind a mai napig nagy érdeklődés veszi körül a két felvonásos bohózatot. Magyarországon többször is feldolgozták a komédiát, és ezúttal a Fregoli Színháznak köszönhetően, a Duna Palotában tapsolhat neki a közönség 2015. március 8-án, délután 3 órakor.

„Nők nélkül nem lenne élet a Földön, de még a Marson sem” – mondta Hajdu Steve, majd kicsit komolyabbra fordítva a szót hozzátette: „a Nőnap kiváló alkalom arra, hogy minden olyan hölgyről megemlékezzünk, akik fontos szerepet játszanak vagy játszottak az életünkben. Én például kifejezetten hálás vagyok az édesanyámnak és a női tanáraimnak, akiknek sokat köszönhetek.”
Magyar Attila, Hajdu Steve és Gallusz Nikolett régóta dolgoznak együtt, így a három szereplőből álló darabban egy jól összeszokott csapat játékával találkozhatnak a nézők. „Amikor sokan vannak a színpadon, akkor inkább a megvalósítás dominál, nagyobb fegyelemre van szükség, a színészeket erősen irányítani kell. A családiasabb légkörben viszont sokkal több színészi pillanat van, ami nem annyira megkreált, többet tudunk improvizálni és mivel egy összehangolt csapatról van szó, ezért gyorsan tudunk reagálni egymásra, így érdekes fordulatok alakulhatnak ki a színpadon.” – mondta Gallusz Nikolett. 
Magyar Attila, rendezőként és szereplőként is részt vett a Szerelem, Ó!bemutatásában. „Ebben a darabban, a férfi és a nő kapcsolatát mutatjuk be, mindenféle viszony és iszony vonatkozásában. De persze nem szabad elfelejteni, hogy Murray Schisgal elképesztő humorral írta le az egész történetet. Így bár a témája komoly, tehát azt gondolhatjuk, hogy egy dráma, de mégsem az, a nézők garantáltan nevetni fognak.” – mondta Attila.


Szerelem, Ó!


A Fregoli Színház 2014-ben kezdte játszani a Szerelem,ó!című darabot, melyben három szereplő különös sorsát ismerhetik meg a nézők. A történetben tizenöt év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. De hogyan akarhat valaki meghalni anélkül, hogy megismerte volna a szerelmet? Milt szerint a szerelemért érdemes élni. A gazdag, ám fösvény üzletember ebben a pillanatban ráébred a megoldásra: felajánlja barátjának saját feleségét. Az ötlet olyannyira abszurd, hogy Harry mégis inkább felmászik a hídkorlátra. Így indul ez a Woody Allen világát idéző szatirikus vígjáték, melyben miután megjelenik Milt temperamentumos felesége, Ellen a két ellentétes karakterű férfi élete rendkívüli fordulatot vesz. Ellen ugyanis rövid úton meghódítja Harryt...Meghívó

A nőnap nem csupán arról szól, hogy a férfiak virággal kedveskednek a gyengébbik nem képviselőinek, hanem arról is, hogy a hölgyek kerülnek a figyelem középpontjába. Éppen ezért ezen a napon lehetőség nyílik arra, hogy a nőket érintő fontos, aktuális kérdésekről is szó essék, a Magyar Nőszövetség székházában (1062 Budapest Andrássy út 124.) éppen ezért

március 8-án 16 órakor

egy különleges beszélgetésre kerül sor, amelyre a sajtó munkatársait és minden érdeklődőt szeretettel várunk. Demcsák Zsuzsa, Viola Szandra és Pataki Éva osztják meg tapasztalataikat a nőiségről, és a XXI. századi nőket leginkább érintő kérdésekről. Arról például, hogyan változtak meg a női szerepek a családokban, milyen a nők testükhöz való viszonya, és hogyan bánnak a férfiak a női testtel, milyen a hölgyek médiában betöltött szerepe, milyenek az érvényesülési lehetőségeik, hogyan előzhető meg a nőkkel szembeni erőszak. A három ismert hölgy saját tapasztalatait és megoldási javaslatait osztja meg az érdeklődőkkel egy igazán izgalmasnak ígérkező beszélgetés keretében.

Demcsák Zsuzsa, a TV2 műsorvezetője, közgazdász végzettséggel rendelkezik. Közelmúltban jelent meg A másik életem című könyve, amelyben őszintén beszél magánéleti problémáiról. „Talán a múlt miatt akarok segíteni másokon. Olyan nőkön, asszonyokon, akik hozzám hasonlóan az életüket adták volna azért, hogy a családjuk egyben maradjon. Semmi nem volt ennél fontosabb. Nem maradt egyben a családom, de ma újra boldog életet élek.” – írja Demcsák.

Viola Szandra, költőnő, tánckritikus, akit a legtöbben a testverselőként ismernek. Műveiben fontos szerephez jut a női test. Testreszabás című kötetéhez Nánási Pál készített művészi fotókat, ahol a költemények testekre írva jelentek meg.  Első verseskötete 2008-ban jelent meg Léleksztriptíz címmel. Számos verskiállítás és performansz megalkotója. 2013-ban ő képviselte országunkat Bakuban a 20 ország részvételével megrendezett Nemzetközi Költőnők Konferenciáján.


Pataki Éva, Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, dokumentumfilm-rendező. Filmíróként - Mészáros Márta filmrendezővel közösen - olyan közismert filmek alkotója, mint Napló szerelmeimnek, A hetedik szoba, Kisvilma, A temetetlen halott, Utolsó jelentés Annáról. Dokumentumfilmjei izgalmas társadalmi kérdéseket feszegetnek. Fontosabb saját filmjei: Bébiszitterek, Kiutazása közérdeket sért, A Nékosz-legenda. Írt színházi adaptációkat, színdarabokat; ezek közül a legemlékezetesebb az Edith és Marlene. Első regénye a Még egy nő 2002-ben jelent meg, azóta számos kötetet írt.
banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink