Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. február 16., hétfő

Valentin Nap a könyvtárban

Írta: Szöllősi Betti

Ramóna jóvoltából nem mindennapi meglepetésben volt része annak, aki a múlt héten a kisszékelyi Sislay József Könyvtárba látogatott. (Ramónáról és a könyvtárról a magazin februári számában már olvashattatok)
Kérdésemre, hogy miért szeretne kedveskedni a könyvtárba járóknak a szerelmesek napján, ezt válaszolta:
Hááát, igazából szeretek adni, meg kreatívkodni, és ez a "kellemeset a hasznossal" tipikus esete volt.
És hogy mi volt a kreatív meglepetés?

Szív alakú ajándékkártya. Hogy megtudjuk, milyen üzenetet rejt a lap, le kell kaparni érmével a piros színes felületet, épp mint egy sorsjegynél! Mindegyiken kis szerelmes idézetek, versrészletek voltak. Megszerkesztettem, kinyomtattam, majd a szív alakokat "beszíneztem" fehér gyertyával, és akril festékkel festettem rá a piros színt, amit a viasz miatt nem tudott beinni a papír. Már régóta szerettem volna ezt a technikát kipróbálni, ez volt a legnagyszerűbb alkalom. Rengeteget készítettem, mindenki kapott, aki bejött a könyvtárba. Akkor is, ha fénymásolni, akkor is, ha kérdezni valamit, vagy kölcsönözni, vagy csak hozzám egy pillanatra. Annyi szabály volt, hogy senki sem vihetett pluszban, egy látogatás volt az ára :) Nagy sikere volt, közel 70 darab fogyott el.
Raminak köszönhetően a könyvek szerelmesei is Bálint napoztak és az útmutatóval Ti is kipróbálhatjátok otthon a fenti ötletet! J  
Kövessetek minket a facebookon, hogy a legfrissebb híreket első kézből kapjátok! J
Írói oldalam: https://www.facebook.com/betty.grape?fref=ts
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink