Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. február 26., csütörtök

Megnéztük a legújabb magyar filmet- avagy a Liza a rókatündérről

Írta: Tóth Judit

Az Üvegtigris óta vártam egy olyan filmre, ami képes feledtetni a magyar filmekre jellemző pesszimista hangulatot, és ami képes kezelni a rájuk jellemző Hollywood-szindrómával járó gyerekbetegségeket, vagyis valami olyat, amiben elsősorban nem a hibákat, hiányosságokat látom, hanem egyszerűen kikapcsolódom. 

(forrás: www. cinestar,hu)


2015. február 24-én teljesült a kívánságom.

Nem fűztem nagy reményeket ehhez a filmhez. Láttam ugyan az előzeteseket, és megkapott az egyedi látványvilága, de csalódtam már korábban is magyar filmekben, így inkább óvatosan, mondhatni semleges érzelmekkel estem neki a filmnek.Kellemesen csalódtam.

A Liza a rókatündér nem erőszakolja a szánkba azt, hogy Hollywoodot akarja másolni, mert egyszerűen  elveszünk a hangulatában, ami egyszerre misztikus távol-keleti, magyar szocreál, szürreális, ironikus, romantikus, és humoros. Még az indokolatlanul nagy Cosmopolitan reklámtábla, és a szocreál környezetben elképzelhetetlen Mekk-Burger sem tűnik nagy túlzásnak. Hiszen amúgy is Csudapesten járunk, Csudapesten, ahol a rendőr belesül a közmondásokba, ahol a rákburger mellé ajándékfigurát adnak, ahol egy rettentő módon irritáló szellem kísérti főhősünket irtózatos szerelmével, és egy rendkívül blőd slágerrel. A szellem nem csak kísért, gyilkol is, és felhasználva a rókatündérek legendáját, elhiteti főhősünkkel, hogy ő is egy közülük. 

(forrás: www.urania-nf.hu)

De nem spoilerezek tovább. 

Szerelem, intrika, varázslat, mind megtalálhatóak a filmben. Nem mondanám csúcsalkotásnak, de tény, hogy az elmúlt évek legjobbját vetítik a mozikban. (Ha nem számítjuk a Fehér istent, ami nem csak itthon tarolt.) Egyedi a világa, mindenki felfedezhet magának valamit, ami nosztalgiára ösztönzi. 


Szóval, irány a mozi, ha jó magyar filmet szeretnétek látni! :) 


banner
Previous Post
Next Post

0 megjegyzés:

Partnereink

Partnereink