Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. február 15., vasárnap

Egy kis bónusz a legújabb számhoz: Bognár Eszter és Gyükér Zsófia képei

Két kiváló művészünk legújabb alkotását tekinthetitek meg ebben a bejegyzésben. Ne felejtsétek, az Uploaded Magazin legújabb számát itt olvashatjátok.


 Bognár Eszter: Egy kis romantika

A romantikus festészet stílusának egyik legjellemzőbb vonása a festői hatásokra való törekvés. Az egyéniség kultusza mellett a romantikus lelkialkat legfontosabb megnyilatkozása a felfokozott életérzés, az élet teljes intenzitással való átélésének igénye. Ebből következik az érzelmek és szenvedélyek kultusza. A romantikus festészet művésze nem érzi magára kötelezőnek a meglévő hagyományokat. A rajz helyett a szín válik uralkodóvá, a stílus legfőbb ihletője a képzelőerő, ezért korlátlan jogokat követel a képzelet számára.

A festményem címe: Alkonyat a vízen. A táj hangulata, a távolban a fák, a természet pihenésére készülő csendje meghitté varázsolja a festmény. Ezt a meghitt hangulatot töri meg a magányos vitorlás, mely izzik a hold fényében. A festményem uralkodó színe a lila, mely a mértékletesség színe. Egyensúly a föld és az ég között, az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.

Olaj, 30X40 cm

Gyükér Zsófia képe
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink