Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. január 11., vasárnap

- A mindent látó napisten - FOTEMOTION by GregoGraphy

Írta: Novák György

Helios 58mm F/2 | +Makrózás
- A mindent látó napisten -

/- 1. lecke kiegészítő -/

Helios, korunk és a múlt talán legjobb objektíve, ár érték arányban biztosan. A hobbifotósok legjobb barátja. Gyönyörű, egyedi rajzolata, fényereje, és megjelenése miatt kedveljük sokan. Gyűjtők és fotóművészek egyaránt korszerű objektívként tekintenek rá még így közel 60 év után is.

Gyártását 1958-ban kezdte meg a Szovjet optikai művek, és egészen 2001-ig tartott. Alapja a korábbi Biotar 2/58 objektív volt, ezért hívják Biotar Krasnogorski-nak is.

M42, Pentax és Zenit bajonettekre gyártották, mi Canonosok, illetve bármilyen más márkát támogató fotós átalakítóval tudja használni az optikát, persze az autófókusz és az automatikus rekeszállítás kárára, de ez sokszor előnyünkre válik. Ez segít számodra megérteni az összefüggéseket.

Verziók: Helios 44/44m/44 2/44m 4 (gyártási idő szerint)

+MAKRÓ

A Helios tökéletesen alkalmas egy egyszerű, házi megoldásra a makrófotózásban.

Szükséges hozzá: DSLR váz
T2 átalakító adapter
Egy M42 bajonettes objektív (jelen esetben a Helios)

Az m42 és a t2 kettő, különböző csatlakozó, de eltérés csupán a regisztertávolságnál1 mutatkozik, menetszáma és átmérője megegyezik. Annyit kell tenned hogy a t2 átalakítóval használod m42-es objektívedet makró-fotózás közben.

Eredmények, M42:
Eredmények, T2 Makró:1 Regiszertávolság: Az érzékelő és az objektív lencséi között távolság, ettől függ a legközelebbi élességi pont. Minél nagyobb ez a távolság, az eredeti ponthoz képest, annál közelebb lesz az élességi pont, ez makrónál tökéletesen kihasználható.

Források: www.camerapedia.com
GregoGraphy /fotók/
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink