Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. január 24., szombat

"Minden a legeslegjobb ezen a világon" - zenével

Összeállította: Tóth Judit

Olyan régen állítottunk már össze lejátszási listát, hogy úgy láttam, elérkezett az ideje egy kis zenei katyvasznak, vagyis összekapirgáltam néhány filmekből ismert slágert mindazok számára, akik szeretnének néhány szuper percet- mellesleg néhány szituációt is írok hozzájuk.

Smash Mouth- All Star

A zöld ogre történeteit elbeszélő négyrészes sorozat többek között a The Ramones, vagy az Eels slágereit dolgozza fel. A Smash Mouth zenéje az első részben csendül fel.


Celine Dion- My Heart Will Go On

Talán már elcsépelt ez a szám, de az biztos, hogy még az is felismeri, aki soha nem merte végignézni a Titanicot. Celine Dion slágere mondhatni klasszikussá vált, nem csak a klisék sorát gyártja, hanem egy-egy csajos délután elengedhetetlen száma a lejátszási listán, hiszen egyből eszünkbe jut az ominózus jelenet:


Szóval, vágyakozva a romantikára gyakran betesszük ezt a számot, és nem csak azért, mert érzelmes, hanem azért is, mert jó. :)


Roxette- It Must Have Been Love

A Micsoda nő egyik slágere Roxette egyik klasszikusa. Egy szám, amihez kell egy tábla csoki, és egy csomag zsepi, mert ha elkap a hangulat... de ez a szám arra is tökéletes, hogy gyűrött pizsamában, kócosan az ágy közepén állva, a kezünkből vagy egyéb eszközből mikrofont formálva leüvöltsünk minden szomszédot tökéletesen csengő hangunkkal.


Shivaree - Goodnight Moon

A Kill Bill 2-ben csendül fel ez a szám. Vezetéshez tökéletes, sőt én takarítani is ajánlanám :)Ennio Morricone- Harmonica/ Man With A Harmonica

Szerintem mindenki ismeri a Volt egyszer egy vadnyugat klasszikusát. Ennio Morricone amúgy is híres arról, hogy "súlyos" zenéket szerezzen, hogy hangulatot adjon át. De mondjuk legyen egy végső összecsapás jelenet a szemünk előtt, kicsit másképp:


Képzeld el a szitut ezzel a számmal:Valahogy komikusabb :)

Beyoncé- Haunted

Bár a Fifty Shades of Grey csupán február 15-én kerül a moziba, néhány soundtrack már a nyilvánosságra került, és az én belátásom szerint igazán jó számokról beszéltünk. A második hivatalos trailer aláfestő zenéjét a szexin átdolgozott Crazy in Love mellett szintén Beyoncé jegyzi. Bár még nem tudjuk, mit várjunk a filmtől, tény, hogy a zenék tényleg nagyon jó választásnak bizonyultak.


New Order- Temptation

Az Egy különös srác feljegyzései is hemzseg a jobbnál jobb aláfestő zenéktől, Jó lejátszási lista lehet kikapcsolódáshoz, vezetéshez, vagy takarításhoz, de kreatív tevékenységekhez, íráshoz is. A zenék illeszkednek a film kicsit fanyar, ugyanakkor nagyon szabad hangulatához, szóval ideje belehallgatni, és a filmet is ajánlom, mert nagyon jó lett. :)


The Pouges- Love You Till The End


Lehet, hogy ezen lista alapján úgy tűnik, hogy romantikus típus vagyok, de ez nem teljesen igaz. Mindenesetre a P.S. I Love You nyitószámát ki nem hagynám erről a listáról, mert tényleg nagyon jól sikerült, egyszerű, mégis sokat mondó.


Richard Wagner- Ride of the Valkryies

Egy kis klasszikust is szeretnék becsempészni a lista végére, és ha valaki, akkor Wagner a legideillőbb. Hogy miért? Mert számos darabja megjelenik a filmekben, a lehető legszélsőségesebb környezetekben.

banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink