Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. január 8., csütörtök

Ha csak úgy jönnek a szavak

Írta: Tóth Judit

Sokat merengsz azon, vajon honnan a bánatból jönnek a szavak? Mármint azok a szavak, amiket papírra vetsz. Az ostobaságok, az életbölcsességek, a versek, a gondolatok, a... lelked.


Terápia

Ez talán már egy klisé. De tény, hogy a ronggyá rágott terápia, nevezhetjük lelki szófosásnak is, tényleg segít. Csak ülsz, nézed az üres lapot/monitort, és azon filozofálva, hogyan töltsd meg. Milyen szavakat dobálnál rá? Kitalálsz egy karaktert, és az összes nyomorúságod rá aggatod. Adsz neki egy partnert, egy olyan tökéletesen megformált alteregót, amilyen mindig is szerettél volna lenni. 

Megvan.

Kezdődhet a terápia.

Adott egy szituáció. Vagyis kitalálsz egyet. Igen, persze, veszel egy példát az életedből. Leírsz egy tapasztalatot. Kevered a fantáziád által kitalált elemekkel, felépítesz egy helyszínt, és máris isten vagy. Megalkottál egy világot.


Terápia 2.

Naplót írsz. 

Papírra veted a gondolataidat, az eseményeket, a benyomásaidat. Rendszerezve. Közben rájössz, hogy a fiú, akit észre sem vettél, szerelmes beléd. Hogy te is szereted őt, csak eddig nem esett le. A legjobb barátnőd jár valakivel, de titkolja, és valaki átver.

Felfedezed írás közben a világot. Nem biztos, hogy mindig szerencsés, de több leszel tőle. 

Tudod, néha jó csak úgy írni. Mindegy kinek, milyen formában, mennyi helyesírási hibával. Írhatsz magadnak, hogy utána széttéphesd, felgyújthasd, vagy a fiókod mélyére rejtsd. Senki nem lesz kevesebb azzal, hogy ezt megteszi, Tollat ragadni, vagy billentyűket ütögetni annyit tesz, hogy hajlandó vagy a kreativitásodat a gondjaid felismerésére és megoldására használni. 

Minden kiengedett szó egy apró szellem. Teljesíti egy kívánságod. Persze, nem a klasszikus értelemben, de megteszi. Hiszen leggyakrabban megértést kívánsz. Vagy nem? Megértést, szerelmet, szeretetet, barátokat.


Első kérdés: Hogyan érthetnek meg mások, ha te sem érted magad?

Ezt először magadban kell lerendezned. Írj! Írd le, mi bánt, dolgozd fel, keress megoldást.

Vagy építs egy új világot! Szuperhős lehetsz, daliás király, vagy... önmagad. Elszakadhatsz, mert alkotás közben megszűnik a külvilág. Csak te vagy, és a karaktereid, az általad megalkotott helyen, bourbont iszogatva egymással beszélgettek.

Megírjátok közös életetek minden sorát.

Szóval, mire vársz még? Tapsoljak?
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink