Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2015. január 1., csütörtök

Az új év első napjára (csak zárójelben)

Írta: Tóth Judit

Ismét eltelt egy év. Hagyományaink szerint megtettük (betarthatatlan) újévi fogadalmainkat, és reménykedve koccintottuk össze poharainkat, mikor éjfélt ütött az óra. Bizakodva, vagy talán csalódottan néztük az éjféli tűzijátékot. Boldogan, mámorosan csattantak el az év első csókjai, megszülettek az év első babái, ugyanakkor voltak, akik könnyeikkel küszködve, egy szerettüktől megválva, megtörten kezdek bele a 2015-ös évnek. 


Ahelyett, hogy évértékelőt írnék, az év első bejegyzésében inkább megállnék egy pillanatra inspirációért. Az Uploaded Magazin amatőr, de nagyon tehetséges művészek csoportja. Valamikor márciusban kezdtük el megszervezni a magazint, és azóta négy fantasztikus számot hoztunk össze. Együtt csináltuk. Minden nap formát adtunk a boldogságnak, a mámornak, vagy épp a szomorúságnak, a gyásznak.


Mi mindennap fogadalmat teszünk. Művészek vagyunk, elkötelezett hívei a Múzsának, az Ötletnek, az Életnek. Az életből merítünk ihletet. Néhányan azért írnak, hogy megszabaduljanak az érzéseiktől, hogy kiadhassanak magukból mindent, hogy felszabaduljanak, hogy példát mutassanak, hogy okítsanak, de akadnak olyanok is, akik menekülnek, egy új világot teremtenek, vagy éppen elszakadva a konvencióktól átformázzák a hagyományos művészi értékeket. 
Hogy megértsd, miért kezdtem el ezt a bejegyzést, ahogy, megállok egy pillanatra. Képzelődj. Éjfélkor ott állsz az italoddal a kezedben, a párod szeretetteljesen figyel téged. Lehunyod a szemed, veszel egy mély lélegzetet, és míg a fogadalmaidat mormolod magadban, a világ forog. Minden pillanatban történik valami, egy jelentős ember megszületik, egy szeretett férj meghal. Pillanatok, amik egy művész számára inspirációt adnak, legyenek azok bármilyen szörnyűek is. Bizakodva nézel a kedvesedre, majd megcsókolod őt. Elszánt vagy, pedig tudod, nem fogod betartani az újévi fogadalmaid.
Egy tanácsot fogadj meg: NE FOGADKOZZ, LÉGY ELKÖTELEZETT! Alkoss, mindegy, hogy mit. Mert bármilyen hihetetlen, benned is szunnyad egy kis művész. Inspirál az élet? Kikapcsolódnál?


Mészáros András Újévi versével köszöntjük az Újévet:

Üdvözöl az új év

Üdvözlök mindenkit,
Rám vártatok régen.
Nem is késtem semmit,
Jöttem hóban-jégen.

Új napokat hoztam,
Sok lehetőséget.
Veled leszek hosszan,
Elkísérlek téged.

Percek, órák, napok:
Megosztom mind veled.
Remélem, hogy ragyog
Mindig a két szemed.

Az óévnek vége,
Itt van a tiszta lap.
Új év jött el végre,
Érzed hát jól magad.

Ma még örülj nekem,
Holnap vár az élet.
Én is reménykedem:
Jót hoztam és szépet.

Remélem, szép leszek
Még egy év múlva is.
Marad még élvezet,
Örömöd nem hamis.


Képek : http://cathyday.com/2012/04/last-lecture-am-i-a-writer/
http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-and-be-creative-87/
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink