Tisztelt Olvasók!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy elindult az ÚjBekezdés kulturális portál. Ezzel az Uploaded Magazin aktivitása megszűnik, azonban a rajta lévő tartalmak megőrzése érdekében archívumként megmarad, amely az új felületen is elérhető lesz.

Ugyanazon elvek mentén, jobb technikai feltételekkel, és hatalmas lendülettel folytatjuk.

Köszönjük az eddigi szerkesztők munkáját, különösen Tóth Juditét, valamint köszönjük nektek is!

Találkozzunk az új oldalon!


Üdvözlettel:

A szerkesztőség


2014. november 19., szerda

Interjú Gabor Amadeus gitárművésszel

Készítette: Bihari Viktória


"Engem a zene iránti szeretetem inspirál küzdelemre"


Gabor Amadeus zenei tehetségét, már egészen kiskorában felfedezték zenetanárai a Pásztor Miklós zeneiskolában. Itt sokféle hangszerrel megismerkedett: játszott csellón, harsonán és citerán is,de amikor a kezébe vette a gitárt és elkezdett játszani rajta, tudta megtalálta hangszerét. Az első gitárhúr megpendítése óta sok év eltelt, azóta művészi szintre fejlesztette gitártudását, mely már egy külföldi gitárművész legenda tudásával vetekszik.- Megtaláltad a hangszered és tudtad, hogy a zenével akarsz foglalkozni. Hogyan alakult a zeneiskola után az életed?
- Középiskolába az Erkel Ferenc Gimnáziumba mentem, ami az Operaház kihelyezett művészképző intézménye.A zeneiskolában Bolyki Eszter és Bolyki György voltak a tanáraim, majd a középiskolában Szebellédi Valéria oktatott. Mindig jó kezekben voltam, szerencsésnek is tartom magam, hogy ilyen kiváló művészektől tanulhattam. De ez még csak a kezdet volt. Ezután, idő és sok gyakorlás kellett ahhoz, hogy megérjen bennem a zenei tudás. Több mesterképzésen is részt vettem, amik által sikerült művészi szintre fejlesztenem gitártudásomat. Ezáltal képes lettem művészi szinten átadni a mondanivalómat a közönségnek.

Fotó: Gabor Amadeus

- Mikor léptél fel először nyilvánosság előtt?

- Már a zeneiskolákban is mindig felkértek, hogy énekeljek, gitárral kísérjek az ünnepi előadásokon. Aztán az Erkel gimnázium alatt felléptem az MTV Zenebutik műsorában, hatalmas élmény volt tv-ben szerepelni. Ezután bekerültem egy író barátom révén a Tihanyi showműsor Tv felvételébe is. Ezek nagy kalandok, de nyilván tizenévesen az ember nem érzi magát még előadóművésznek. Tudtam, hogy kell még idő, hogy tanuljak és erőt gyűjtsek, hogy hatásos előadó lehessek. Hinnéd, vagy sem, de a 30 fős osztályunkból, már csak én foglalkozom zenével. Engem a zene iránti szeretetem inspirál küzdelemre. 


- Ma már hatásos előadónak tartod magad? Hogy látod, milyen a fogadtatása a zenédnek?

- Igen, annak érzem magam a közönség visszajelzése alapján. Eddig mindig nagy érdeklődéssel fogadták a zenémet. Amikor elővettem a gitáromat és elkezdtem játszani csend lett a teremben. Feszült figyelemmel hallgatták a játékomat. Úgy érzem, mindig sikerül átadnom a zenémmel az érzéseimet, a mondanivalómat, mint előadóművész. Akkor váltam igazi előadóművésszé, amikor megszületett a mondanivalóm, amit közvetíteni szeretnék az embereknek a zenémen át. Gyakran lépek fel Ötvös Csillával, olyan dalokat adunk elő, amire a taps erejéből érzékelve igény van. Szeretik, a mindig megújulni képes a latin zenét a magyarok. S ami a legjobb, hogy kétszer sosem adjuk elő ugyanúgy a műsort. 


- Mi a legnagyobb vágyad, amit a zenéléssel el szeretnél érni?

- Nagyon szívesen játszanék Amerikában, ehhez viszont tudom, nagyfokú ismertség is kell. Ezen is napi szinten dolgozom, hogy a sajtó is mellettem álljon. Nemrég megismerkedtem egy nemzetközi hírügynökség tagjával, aki mondta, hogy számíthatok rá, angolul és magyarul is terjeszti az anyagaimat, ha kérem, ez hatalmas dolog. 


- Mi volt számodra az eddigi legnagyobb elismerés?

- 12 évesen láttam Al Di Meolaés Paco De Lucia gitárművészeket, latin zenét játszani, ennek hatására döntöttem el, hogy én is latin zenével szeretnék foglalkozni. Leginkább Al Di Meolát irigyeltem mindig, a technikája és a megoldásai miatt. Ő egy élő gitárlegenda, a példaképem. Mindent megtettem, hogy olyan művészien, virtuózan játsszak, mint ő. Sok évvel később egy mesterkurzuson találkoztam vele, hallott és tanított is gitározni, és azt mondta: megvan az utódja. Ez hatalmas megtiszteltetés volt számomra, gyerekkori álmom vált valóra.

- Mit jelent számodra a siker?
- Szerintem azt jelenti, hogy nem az számít máshoz képest mit értél el, hanem saját magadhoz képest mit tudsz felmutatni öt-tíz év, vagy pár hónap alatt. Ez az, ami sikerélményt ad, hogy eljutottam valahova. 


- Mik a mostani terveid?

- Most egy állandó fellépő helyet szeretnénk találni, ahová pályatársakat hívnánk meg, így könnyebb lenne állandó közönséget építeni. Szépen lassan szeretnénk meghódítani a magyar zenei piacot. És készülőben van egy klip is, amiben részt vesz Horgas Eszter fuvolaművész, illetve művésztársam Ötvös Csilla is. A klip a BackStage Pubban kerül majd felvételre. A klipben hallhatóak lesznek saját szerzemények is.


- Mikor és hol lesz a következő koncerted?

- December 5-én, 21 órakor lesz a következő fellépésem, a MUZIKUMBAN. Mindenkit várok sok szeretettel.
banner
Previous Post
Next Post

Partnereink

Partnereink